Table of Contents:

 1. Hvad betyder bilens lamper?
 2. Hvilke væsker er der i en bil?
 3. Hvad er en lampe?
 4. Hvad betyder de forskellige Motorlamper?
 5. Hvor sidder Servovæskebeholder?
 6. Hvad er der under motorhjelmen?
 7. Hvad er en lampe lavet af?
 8. Hvad betyder en lysende motorlampe?
 9. Hvorfor lyser temperaturmåler?

Hvad betyder bilens lamper?

Du kan altid se advarselslampernes betydning i bilens instruktionsbog. En gul lampe betyder ofte, at du selv kan køre bilen på værksted hvorimod en rød lampe betyder, at du skal holde ind til siden, stoppe bilen og ringe efter hjælp hurtigst muligt.

Hvilke væsker er der i en bil?

SÅDAN TJEKKER DU BILENS VÆSKER
 • Sprinklervæske. For at kunne have et ordentligt udsyn i din for- og bagrude kræver det, at din bil har sprinklervæske. ...
 • Kølervæske. Kølervæsken hjælper din bil med at kunne køle motoren ned, så den ikke bliver overophedet. ...
 • Motorolie. ...
 • Bremsevæske. ...
 • Servostyringsolie.

Hvad er en lampe?

En lampe (fransk lampe, fra græsk λαμπάς lampás „fakkel“) er en opfindelse, der grundlæggende består af en lyskilde og noget tilbehør (fx pærefatning, stage og/eller armatur), der bærer lyskilden, og på den ene eller den anden måde ændrer lyset og/eller bare har en funktion i sig selv, såsom at pynte.

Hvad betyder de forskellige Motorlamper?

Rød advarselslampe: Stop bilen sikkert, hurtigst muligt og sluk motoren! Følg vejledningen i instruktionsbogen. Hvis du er i tvivl, så tilkald assistance. Gul/Orange advarselslampe: En handling er påkrævet.

Hvor sidder Servovæskebeholder?

Hvis bilen har servostyring med servovæske, skal servobeholderens væskestand følge bilens forskrifter. Hvis bilen har elektronisk servostyring, er der ingen væskebeholder. Sådan kontrollerer du servovæskebeholderen. Åben til motorummet og find servobehoderen og se om væskestanden er mellem min og max mærket.

Hvad er der under motorhjelmen?

Batteri: Din bil kan ikke køre med et fladt batteri Når du åbner kølerhjelmen, er batteriet ikke svært at se. Men hvis du alligevel er i tvivl om, hvor det befinder sig, kan du kigge i bilens instruktionsbog, hvor det vil være oplyst, hvor batteriet ligger.

Hvad er en lampe lavet af?

en glødelampe, kompaktlysstofrør eller diodelampe, der er designet til at producere lys fra elektricitet. Disse komponenter har sædvanligvis en basis af keramik, metal, glas og/eller plast, som laver to elektriske forbindelser mellem lampens armatur og lampefatningen.

Hvad betyder en lysende motorlampe?

Hvis din lampe lyser gult/orange, kan du godt køre videre. Det betyder blot, at du skal få tjekket det ved et autoriseret autoværksted inden for nærmeste fremtid. OBS! Hvis din motorlampe lyser rødt, skal du STRAKS køre ind til siden og kontakte dit autoværksted!

Hvorfor lyser temperaturmåler?

For varm motor Det røde termometer fortæller dig, at motorens temperatur er for høj. Det kan betyde, at der er for lidt kølervæske, eller at den ikke køler, som den skal. ... Du kan forsøge at køre videre, når motoren er kølet ned, men det anbefales, at du får transporteret bilen til et værksted til kontrol.