Table of Contents:

 1. Hvorfor gnaver hamster i tremmer?
 2. Hvad skal der i et hamsterbur?
 3. Hvilken hamster er Tammest?
 4. Hvordan kan et hamster dø?
 5. Hvorfor løber hamstere i hjul?
 6. Hvordan lære hamster må ikke bide?
 7. Hvad må dværghamster ikke spise?
 8. Hvordan får hamster unger?
 9. Hvor bor et hamster?
 10. Hvilke grene må hamster få?
 11. Hvad skal man bruge til et guldhamster?
 12. Hvad kan dværghamster lide at spise?
 13. Hvad siger en hamster?
 14. Hvad koster et marsvin i Plantorama?
 15. Kan hamster bo alene?

Hvorfor gnaver hamster i tremmer?

Tygger: hvis din hamster bliver ved med at tygge tremmerne på buret, kan der være nogle ting, du skal gøre for at forbedre dit kæledyrs liv. Gnavning af burets stænger kan indikere én af en række ting, herunder kedsomhed, mangel på plads eller forvoksede tænder.

Hvad skal der i et hamsterbur?

I bunden af buret er det en god ide at lægge et godt bundlag, der giver din hamster noget at grave i og bygge huler og gange. Brug strimler af neutralt toiletpapir som materiale til reder i stedet for. Derudover vil den også sætte pris på et sandbad, så den kan holde sin pels ren.

Hvilken hamster er Tammest?

Valg af hamster Hos dyrehandleren støder man oftest på guldhamstere og vinterhvid dværghamster. De er nemlig begge nemme at gøre tamme.

Hvordan kan et hamster dø?

Hamsterens sygdomme
 • Våd hale. Den mest almindelige bakterieinfektion hos hamster kaldes våd hale eller wet tail. ...
 • Tandproblemer. En hamsters fortænder vokser hele livet. ...
 • Kvæstelser. En hamster bliver nemt kvæstet. ...
 • Urinsten. Urinsten ses temmelig tit hos hamstere. ...
 • Tumorer. ...
 • Mangel på mad og vand. ...
 • Bylder. ...
 • Hårtab.

Hvorfor løber hamstere i hjul?

Løbehjulet bliver så dens “afløb” for manglende areal at løbe på – og det er ikke nødvendigvis stereotyp adfærd, men et behov for fysisk aktivitet. Løbehjulet bør ALDRIG være det eneste aktivitet hamsteren har, men løbehjulet er et godt supplement til at aktivere hamsteren i buret.

Hvordan lære hamster må ikke bide?

eks. ikke risikerer at komme til skade. En hamster kan bide rigtig hårdt, men den kan sagtens blive tam og vænne sig til ens hånd, hvis man behandler den roligt og nænsomt. Løft hamsteren forsigtigt med den ene hånd, og brug den anden hånd som støtte under hamsteren.

Hvad må dværghamster ikke spise?

Nogle af de mest banale madvarer, som ikke er gode til hamstre, er menneskeslik. Chokolade, vingummi, lakrids og den slags er rigtig dårligt for de små firbenede venner. For det første er der for stort sukkerindhold, og for det andet indeholder det en masse tilsætningsstoffer, som hamsterne ikke kan tåle.

Hvordan får hamster unger?

Dværghamstere er drægtige i 17-21 dage, hvor de typisk får 12 unger i kuldet.. Guldhamsteren er drægtig i 16 dage, hvor de typisk får 8-10 unger i kuldet. Selvom ungerne er meget sårbare ved fødslen, vokser de hurtigt, og efter 4-6 uger er de klar til at stifte deres egen familie.

Hvor bor et hamster?

Den europæiske hamster findes i Mellemeuropa og Asien. Guldhamsteren (Mesocricetus auratus) findes i Østeuropa og Mellemøsten. Dværghamsteren findes i Sibirien, Mongoliet og Nordkina. Hamstere bor i huler under jorden, hvor de graver gangsystemer – ligesom mus og kaniner.

Hvilke grene må hamster få?

eks. mælkebøtter, frugtblade og frugtgrene ( aldrig være sprøjtet). Vær opmærksom på, at hamsteren typisk gemmer mad i et forråd, og buret bør derfor tjekkes med jævne mellemrum, så der ikke ligger fordærvet mad. Husk at veje maden af, da hamstre skal have mindre mad, end man regner med.

Hvad skal man bruge til et guldhamster?

Guldhamsteren spiser i naturen plantefrø, grønt, insekter og larver. Guldhamsteren har kun behov for lidt foder, men der skal altid være adgang til både frisk foder og vand, da den let kan svækkes af sult og tørst. Giv guldhamsteren en speciel hamsterblanding som grundfoder.

Hvad kan dværghamster lide at spise?

I naturen er dværghamstere omnivore. Det vil sige, at de både spiser græs, frø, planterødder og lejlighedsvis velsmagende insekter eller andet krybende kravl de møder på deres vej.

Hvad siger en hamster?

Nogle vil opleve at hamsteren skriger/hvæser de første dage, når man forsøger at snakke med den - det betyder den brug for et par dage mere, til at vænne sig til sine nye omgivelser. Der kan man fortsat godt sidde og snakke med den, uden at tage den ud.

Hvad koster et marsvin i Plantorama?

499,00 kr./stk.

Kan hamster bo alene?

De fleste hamsterarter trives bedst alene. Det kan faktisk være direkte farligt at sætte dem sammen i par eller grupper. Det kan gå så galt, at de bider hinanden ihjel. Kun ganske få arter af dværghamstere kan fungere sammen med artsfæller, for eksempel vinterhvid dværghamster.