Table of Contents:

 1. Hvad betyder Machine Care?
 2. Hvad er ECO vaskemaskine?
 3. Hvordan bruger man afspændingsmiddel?
 4. Hvorfor bruger man afspændingsmiddel?
 5. Hvorfor vil min opvaskemaskine ikke starte?
 6. Hvordan rengør jeg min vaskemaskine?
 7. Hvordan bruges Clean and care?
 8. Hvad betyder vandhanen på opvaskemaskinen?
 9. Hvordan bruger man Maskinrens til opvaskemaskine?
 10. Hvorfor tager Eco vask længere tid?
 11. Hvad betyder ordet Eco?
 12. Hvor hældes salt i opvaskemaskinen?
 13. Hvad består afspændingsmiddel af?
 14. Hvad skal afspænding stå på?

Hvad betyder Machine Care?

Start Machine Care-programmet for at rengøre maskinen.

Hvad er ECO vaskemaskine?

Mange vaskemaskiner og opvaskemaskiner har et øko- eller såkaldt eco-program. Øko-programmet er kendetegnet ved at bruge mindre vand og vaske ved en lavere temperatur – uanset om vi taler om vaskemaskiner eller opvaskemaskiner. Det betyder, at det også varer længere tid end de almindelige programmer.

Hvordan bruger man afspændingsmiddel?

Afspændingsmiddel tilsættes i beholderen ved siden af sæben. Der er automatisk dosering af afspændingsmiddel, men hvis du har behov for det, kan du justere hvor meget afspændingsmiddel, der bruges. Og det vil du typisk enten kunne gøre her ved beholderen eller på opvaskemaskinens betjeningspanel.

Hvorfor bruger man afspændingsmiddel?

Afspændingsmiddel har to funktioner i opvasken: det er med til at blødgøre vandet og til at reducere overfladespændingen, så vandet nemmere glider af overfladerne. Afspændingsmiddel får altså vandet til at perle nemmere af glassene, så der ikke efterlades kalkpletter.

Hvorfor vil min opvaskemaskine ikke starte?

Hvis opvaskemaskinen registrerer, at lågen er åben, starter den ikke. Sørg for, at apparatets låge er helt lukket, og at du hører en låselyd. Er det ikke tilfældet, skal du kontrollere, om lågen er i stykker eller revnet. Hvis lukkemekanismen er i stykker, skal du kontakte en autoriseret servicetekniker.

Hvordan rengør jeg min vaskemaskine?

Hæld eddike i vaskemaskinens sæbeskuffe og start en kogevask (ved 95 °C). Eddike i kombination med varmt vand fjerner kalk og forhindrer bakterievækst. Mange vaskemaskiner har et selvrensende program som SterilTub, som du kan køre for at rense maskinen indvendigt.

Hvordan bruges Clean and care?

- Brug ½ pose til opvaskemaskine og 1 pose til vaskemaskine. Sådan bruges afkalknings og affedtnings midlet i din maskine. - Hæld pulveret direkte i bunden af maskinen. - Start vask på 60 grader uden forskyl / forvask.

Hvad betyder vandhanen på opvaskemaskinen?

Symbolet med vandhanen er enten indikator for: 1. Vandhanen er lukket eller vandtilførslen er afbrudt. Afmonter tilgangsslangen og tjek at der kommer vand ud af hanen.

Hvordan bruger man Maskinrens til opvaskemaskine?

Placer flasken med bunden op mens du holder låget på flasken (fjern klistermærket) Luk lågen og tænd maskinen og lad den køre et højt/intenst program. Når programmet er kørt færdigt, kan du fjerne flasken og smide den ud. Din opvaskemaskine kan nu arbejde optimalt og effektivt igen.

Hvorfor tager Eco vask længere tid?

Selvom ECO programmet er længere – og nogle gange endda meget længere - så bruger et ECO program faktisk både mindre strøm og færre liter vand. Udover at maskinen tit står stille uden at bruge strøm, så er tøjet i kontakt med vand i længere tid, og derfor ligger dit vasketøj længere tid i blød.

Hvad betyder ordet Eco?

ECO er en innovativ Volvo-funktion til biler med automatgear, som kan reducere brændstofforbruget med op til 5 %, afhængigt af førerens køremåde. Funktionen giver føreren mulighed for en mere aktiv miljøbevidst måde at køre bil på.

Hvor hældes salt i opvaskemaskinen?

Når lyset til saltopvaskemaskinen tændes, er det tid til at fylde op. Saltbeholderen sidder på indersiden af maskinen, under og til venstre for den nederste kurv.

Hvad består afspændingsmiddel af?

Ved at reducere vandets overfladespænding løber vandet nemmere af glassene, og efterlader dermed ingen kalkpletter. Afspændingsmiddel indeholder typisk fedtalkoholalkoxylat, natriumkumensulfonat og citronsyre.

Hvad skal afspænding stå på?

For at forhindre for meget skum i næste skyllecyklus, fjernes spildt afspændingsmiddel med en klud. Mængden af afspændingsmiddel kan indstilles fra 0 til 6. Den er fra fabrikken indstillet på 5.