Table of Contents:

 1. Hvad betyder betalingsveje?
 2. Hvor kan man købe Motorvejsmærkater?
 3. Hvad koster motorvejsafgift i Schweiz?
 4. Hvor meget koster vejafgift?
 5. Er der betalingsveje i Sverige?
 6. Hvordan betaler man vejafgift i Polen?
 7. Er der motorvejsafgift i Tyskland?
 8. Er der vejskat i Tyskland?
 9. Hvor kan man købe Motorvejsmærkat til Schweiz?
 10. Hvor køber man Motorvejsmærkat til Schweiz?
 11. Hvad koster min bil i vægtafgift?
 12. Hvad koster færgerne i Norge?
 13. Hvad koster det at køre i Sverige?
 14. Er helårsdæk lovlige i Sverige?
 15. Hvor hurtigt må man køre på motorvej i Polen?

Hvad betyder betalingsveje?

En betalingsvej er en vej, hvor trafikanter skal betale en afgift for at færdes. Afgiften kaldes vejafgift, bompenge eller trængselsafgift. Afgiften opkræves gerne netop ved en bom, som man er nødt til at passere for at komme ind på eller væk fra vejen.

Hvor kan man købe Motorvejsmærkater?

Motorvejsmærkater og vejafgifter Dette mærke kan du købe i Østrig på tankstationer, Tobakforretninger, hos ÖAMTC, ARBÖ eller i nabolandende på benzinstationer tæt ved grænsen eller bilklubber. Du kan også købe din vignette på FDM's hjemmeside. Læs eventuelt mere om vignetten og priser her.

Hvad koster motorvejsafgift i Schweiz?

Vignetten til Schweiz koster 285 DKK og gælder fra december og 14 måneder frem. Så hvis du køber en vignette i december 2019, kan du stadig benytte samme vignette til og med udgangen af januar 2020.

Hvor meget koster vejafgift?

Har du ikke mærkatet, kan du blive påkrævet at betale bøde på stedet. Vejer din bil under 3,5 ton, ser priserne således ud (2020 priser): Et 10-dages mærkat for biler op til 3.5t koster 9,5 € Et 2-måneds mærkat for biler og autocampere op til 3.5t koster 27,40 €

Er der betalingsveje i Sverige?

Bro- og vejafgifter i Sverige Skal du krydse Øresundsbron til Sverige, skal du betale broafgift. I Gøteborg og Stockholm kommer du i dagtimerne til at betale vejafgift for at køre ind i eller gennem byen. Dette gælder også, hvis du skal køre på Europavej E6 gennem Gøteborg.

Hvordan betaler man vejafgift i Polen?

I flere europæiske lande skal man betale vejafgifter for f. eks. at køre på motorveje, gennem tunneller og bjergpas og over broer. Betaling kan foregå på stedet, ved køb af mærkat, eller ved brug af elektronisk enhed eller andet.

Er der motorvejsafgift i Tyskland?

Der er ingen afgift for at køre på de tyske motorveje. Tyskland forsøgte på et tidspunkt at indføre en vejafgift, men EU-domstolen underkendte de tyske planer, som ville ramme udenlandske bilister.

Er der vejskat i Tyskland?

Den tyske Rigsdag har besluttet, at alle bilister, som kører på tyske motorveje, skal betale motorvejsafgift. Beslutningen er blevet godkendt af tysklands parlament Bundesrat.

Hvor kan man købe Motorvejsmærkat til Schweiz?

stk. Motorvejsmærkat/Vignette til kørsel på motor- og motortrafikveje i Schweiz. Skal du til eller igennem Schweiz, så køb Motorvejsmærkat, Vignette 2022 hjemmefra og spar tid på ferien.

Hvor køber man Motorvejsmærkat til Schweiz?

Skal du bruge mærkatet nu, kan du købe det på et af vores testcentre. Hvor længe er mærkatet gyldigt? Mærkatet er gældende fra 1. dec.

Hvad koster min bil i vægtafgift?

Beregn vægtafgift. Vægtafgift i 20. Vægtafgift for trailere....Vægtafgift for trailere i 20.
Totalvægt trailerÅrlig afgift 2021Årlig afgift 2022
kg0 kr.0 kr.
501 – 1.000 kg150 kr.160 kr.
1.001 – 2.000 kg290 kr.300 kr.
2.001 – 2.500 kg360 kr.380 kr.
3. sep. 2021

Hvad koster færgerne i Norge?

De fleste færger tager 15-45 minutter og koster 40-200 NOK - nogle få færgestrækninger er de seneste år gjort gratis gennem øget statslige tilskud. De fleste færger sejler flere gange i timen, og man kan ikke reservere plads til en bestemt adgang.

Hvad koster det at køre i Sverige?

Sverige: Fra 1725 kr. - 50 km/t for hurtigt: DK: Fra 2250 kr. Sverige: Fra 2925 kr. - Køre over for rødt: DK: 2000 kr.

Er helårsdæk lovlige i Sverige?

Det er lovpligtigt at køre med vinterdæk i Sverige mellem december og marts, når der er sne eller is på dele af vejen. Ifølge svensk lov er vinterdæk til personbiler enten pigdæk eller såkaldte friktionsdæk eller helårsdæk, der er særligt fremstillet til vinterkørsel og som har en mønsterdybde på mindst 3 mm.

Hvor hurtigt må man køre på motorvej i Polen?

Motorveje: 140 km/t. Motortrafikveje: 120 km/t.