Table of Contents:

 1. Hvor varmt skal det varme vand være for at dræbe bakterier?
 2. Hvordan styres temperaturen på det varme brugsvand i en varmtvandsbeholder?
 3. Hvor mange watt bruger en vandvarmer?
 4. Hvor varmt skal Forbrugsvand være?
 5. Hvornår dræbes bakterier i vand?
 6. Hvilken temperatur må det kolde vand ikke overstige?
 7. Kan vand opvarmes til over 100 grader?
 8. Hvor varmt skal vandhanevand være?
 9. Hvorfor er Returvarmen for høj?
 10. Hvor varmt kan vandet i vandhanen blive?
 11. Hvor koldt er koldt vand fra hanen?
 12. Hvor mange KW til opvarmning af vand?
 13. Hvor mange kWh bruger en luft til vand varmepumpe?
 14. Hvad koster 100 liter varmt vand?
 15. Hvor stor skal en elvandvarmer være?

Hvor varmt skal det varme vand være for at dræbe bakterier?

Ved en temperatur på 60°C dør 90 % af legionellabakterierne inden for 2 minutter, og ved en temperatur på 70°C dør alle legionellabakterierne med det samme. Ved et højt indhold af legionellabakterier (mere end 10.000 legionellabakterier/liter), anbefales det at desinficere varmtvandssystemet.

Hvordan styres temperaturen på det varme brugsvand i en varmtvandsbeholder?

Temperaturen på det varme vand justeres ved at dreje ventilhåndtaget på varmtvands- termostaten med eller mod ”uret”. Drejer du til venstre ”mod uret” bliver det varme vand varmere. Drejer du til højre ”med uret” bliver det varme vand koldere. Det varme vand bør være mellem 46 og 49 grader C.

Hvor mange watt bruger en vandvarmer?

Traditionelle el-vandvarmere bruger typisk omkring 1000 kWh årligt, hvilket svarer til 2500 kr. Moderne el-vandvarmere, også kaldet gennemstrømningsvandvarmere, bruger helt ned til omkring 200 kWh årligt, hvilket svarer til 500 kr.

Hvor varmt skal Forbrugsvand være?

Vandtemperatur. Den optimale temperatur i en varmtvandsbeholder er 55 °C. Ved den temperatur er vandet varmt nok til at slå legionella-bakterier ihjel og til at vaske op i. I mange beholdere er temperaturen dog langt højere.

Hvornår dræbes bakterier i vand?

Bakterierne formerer sig nemlig bedst mellem 25°C og 45°C. De kan dog ikke vokse, hvis temperaturen er under 20°C eller over 50°C og ved mere end 55°C dør bakterierne. Man smittes via lungerne, og mest gennem vand ”aerosoler” – det vil sige små dråber af vand, som fx dampen fra brusebadet.

Hvilken temperatur må det kolde vand ikke overstige?

Det kolde vand må ikke overstige 20°C, og det varme vand må ikke komme under 50°C.

Kan vand opvarmes til over 100 grader?

Det er noget der hedder fordampningsvarme. Det betyder, at når vand er 100 grader varmt, skal man tilføre endnu mere energi for at vandet bliver til damp på 100 grader.

Hvor varmt skal vandhanevand være?

Det kolde vand fra hanen bør helst være under 12ºC - og højest 20ºC. Du kan bruge et stegetermometer til at måle temperaturen med. Det varme vand fra hanen bør være mindst 50ºC.

Hvorfor er Returvarmen for høj?

Hvis vi modtager en høj returløbstemperatur, bliver temperatur-spændet for stort, og derfor skal vi bruge en større mængde brændstof for at producere den samme mængde varme. Det forringer kedlernes effektivitet og betyder selvfølgelig, at varmen bliver dyrere og miljøbelastningen større.

Hvor varmt kan vandet i vandhanen blive?

"Med henblik på risikoen for skoldning bør varmtvandstemperaturen holdes under 60-65 grader Celsius, når vandet anvendes til almindeligt husholdningsformål og til badning (der kan henvises til SBI-Anvisning 118). Når vandet har en vis hårdhed, bør temperaturen ikke overstige 55 grader Celsius.

Hvor koldt er koldt vand fra hanen?

Når vandet bliver leveret fra vandværket til forbrugerne, har det en temperatur på 7-16 grader. Om vinteren leveres vandet typisk med en temperatur på 7-10 grader og om sommeren på 14-16 grader.

Hvor mange KW til opvarmning af vand?

Næsten 7000 watt skal der til for at koge en liter vand på 1 minut. En mere realistisk elkoger til husbehov har fx en effekt på 2400 W.

Hvor mange kWh bruger en luft til vand varmepumpe?

For de forskellige typer varmepumper kom de frem til følgende forbrug i strøm på et år: Jordvarmepumpe: 5.246 kWh. Luft til vand-varmepumpe: 5.746 kWh. Luft til luft-varmepumpe: 3.732 kWh.

Hvad koster 100 liter varmt vand?

Almindelig bruser (50-100 liter): Varmt vand: 5,50-11 kr.

Hvor stor skal en elvandvarmer være?

Elvandvarmere i sommerhuse er typisk på 30-35 liter. Bruger du sommerhuset året rundt, bør elvandvarmeren være på 55-60 liter. Sørg for, at det varme brugsvand er 55-60 grader. Er det koldere, kan der vokse sundhedsfarlige bakterier i varmtvandsbeholderen.