Table of Contents:

  1. Hvor mange stjerner i Stars and Stripes?
  2. Hvilket flag er rødt gult og grønt?
  3. Hvordan ser det bosniske flag ud?
  4. Hvor stammer bosnier fra?
  5. Hvilket sprog taler man i Bosnien?

Hvor mange stjerner i Stars and Stripes?

USA's flag kaldes også Stars and Stripes eller Old Glory. De 50 stjerner i Stars and Stripes står for antal stater, og de 13 striber repræsenterer de oprindelige kolonier, der blev de første stater. Den første version af flaget blev lavet i 1777. Den version havde dog kun 13 stjerner for de 13 stater der var den gang.

Hvilket flag er rødt gult og grønt?

Det litauiske flag er en horisontal trikolore af gul, grøn og rød. Det blev vedtaget den 20. marts 1989, næsten to år før Litauens uafhængighed efter opløsningen af Sovjetunionen. Før genindførelsen, var flaget blevet anvendt fra 19, hvor Litauen blev optaget i og derefter annekteret af Sovjetunionen.

Hvordan ser det bosniske flag ud?

Flaget har et mellemblåt felt på højre side, fulgt af en gul, retvinklet triangel. Den resterende del af flaget har samme mellemblå farve som feltet til højre med syv hele og to halve femtakkede, hvide stjerner langs triangelens hypotenuse.

Hvor stammer bosnier fra?

Navnet Bosnien er afledt af floden Bosna og optræder første gang i 900-t. i byzantinske kilder. I 1100-t. forsøgte både Ungarn og Det Byzantinske Rige at få herredømmet over området, som religiøst set var domineret af en særlig sekt, bogomilerne.

Hvilket sprog taler man i Bosnien?

Bosnisk KroatiskSerbisk Bosnien-Hercegovina/Officielle sprog