Table of Contents:

  1. Hvad symboliserer en vej?
  2. Hvad symboliserer tid?
  3. Hvad symboliserer aften?
  4. Hvad symbolisere en gammel dame?
  5. Hvad symboliserer en trold?

Hvad symboliserer en vej?

Vej, Vej bruges ofte som symbol på livsforløb, udviklingsproces, midlet til at nå målet. Selve livet er en “vej”, en rejse, pilgrimsfærd, som vandringsmanden betræder. På vejen er der stadier, stationer, milepæle, forhindringer af forskellig art.

Hvad symboliserer tid?

Tiden er universets horisontalitet, rummet vertikaliteten; tilsammen udgør de “alt”. På en måde er tid og rum menneskets “opfindelse”, og dog findes de også i den ydre virkelighed: Træer vokser fx, fylder rummet mere og mere og er samtidig tidens symbol, fælder løvet, går til.

Hvad symboliserer aften?

Aften, solnedgang er dagens afslutning og et symbol på at noget nærmer sig sin afslutning. Et tab, en afsked. Noget er ved at være forbi og noget nyt er i vente.

Hvad symbolisere en gammel dame?

Den gamle kvinde, der både er syg og overtroisk, kan forstås som et symbol for den gamle verden før Det moderne gennembrud, mens den unge kvinde, der er nygift og lykkelig, kan forstås som et optimistisk symbol for den nye, moderne verden, hvor mennesker tør møde verden, som den er ...

Hvad symboliserer en trold?

Trold, (oldn. troll, af uvis opr.), eventyrligt væsen. Trolde er ligesom dværge i både ældre og nyere germansk folketradition fællesbetegnelser for de underjordiske. Men som trolde eller troldfolk betegnes også alle de sociale naturvæsner som fx bjergfolk, bakkefolk og højfolk.