Table of Contents:

 1. Hvorfor hedder det rødgran?
 2. Hvornår planter man rødgran?
 3. Hvordan planter man rødgran?
 4. Er rødgran en ædelgran?
 5. Hvad hedder rødgran på latin?
 6. Hvornår plante fyrretræer?
 7. Hvad kaldes en hunlig blomsterstand på et nåletræ som fx gran?
 8. Er nordmannsgran det samme som ædelgran?
 9. Er ædelgran og nordmannsgran det samme?
 10. Hvornår falder koglerne af træerne?
 11. Hvor hurtigt vokser skovfyr?

Hvorfor hedder det rødgran?

Grenene vokser i kranse rundt om stammen. Mellem gren-kransene stikker der små grene ud. Barken på de unge træer og de unge skud er rødbrun. Derfor hedder granen rødgran.

Hvornår planter man rødgran?

Udplantning af gran For langt de fleste grantræer er efteråret det mest optimale tidspunkt for udplantning. Her er jorden stadig lun fra sommeren og tilpas fugtig fra årstidens nedbør. Du skal helst undgå at plante, når der er meget tørre og våde forhold eller når jorden er frossen.

Hvordan planter man rødgran?

Frøene skal opbevares i køleskabet indtil foråret. Du kan enten så dem direkte i havejorden eller i kasser med så- og priklejord. Vælger du et bed i haven, er det vigtigt, at din jord er porøs og veldrænet. Er jorden kompakt og vandlidende, kan du få problemer med svampeangreb, efter frøene er spiret.

Er rødgran en ædelgran?

Veddets udseende og struktur Rødgran danner ligesom almindelig ædelgran ikke kerneved, men hjerteved. Dvs. der er ikke forskel på farven i det inaktive ved i træets indre og det aktive ved i træets ydre – splinten.

Hvad hedder rødgran på latin?

latin hedder rødgran Picea abies og hører til gran-slægten.

Hvornår plante fyrretræer?

Nåletræer og -buske kan plantes hele året rundt, men det er i reglen bedst at plante dem i det tidlige efterår, så de bedre kan slå rødder. Nåletræer og -buske i en plantecontainer kan plantes ud hele året, hvis de har en rodklump allerede fra sidst i august.

Hvad kaldes en hunlig blomsterstand på et nåletræ som fx gran?

Hunblomsterne er sammensatte blomsterstande, såkaldte kogler.

Er nordmannsgran det samme som ædelgran?

Ædelgran i Danmark Almindelig Ædelgran (Abies alba) er almindelig i skovbruget, hvor den dyrkes for tømmer i store dimensioner. Da træet bliver meget stort ses det kun sjældent i haver og parker. Nordmannsgran (Abies nordmanniana) ses også i skovbruget, dog udelukkende som juletræ eller for pyntegrønt.

Er ædelgran og nordmannsgran det samme?

En anden åbenlys fordel ved Nordmannsgranen er, at den er meget smuk, hvorfor den også kaldes for 'Ædelgran'. Nålene er blanke og mørkegrønne, og de er tilmed bløde, hvilket er en fordel, når du skal pynte træet.

Hvornår falder koglerne af træerne?

Kogler falder ned hele året rundt. Du kan samle dem, når du går en tur i skoven, og gemme dem til næste jul. De kan hænges op, sættes rundt omkring eller limes fast på andre tinge. Kogler kan være et smukt element i både borddækningen og som pynt i vinduerne.

Hvor hurtigt vokser skovfyr?

Et nøjsomt – og langsomt træ Træet kan trives under meget forskellige klimaforhold – og kræver ikke meget regn. Skovfyr har heller ikke problemer med sygdomme, som mange af de indførte nåletræ-arter døjer med. Til gengæld vokser skovfyr langsomt.