Table of Contents:

  1. Hvordan fungerer øjets tapper?
  2. Hvad er årsagen til grøn stær?
  3. Hvor sidder synsnerven i hjernen?
  4. Hvad gør en Spredelinse?
  5. Hvad kan øjet selv indstille?
  6. Hvad hedder linsen nærmest øjet i et optisk instrument?

Hvordan fungerer øjets tapper?

Nethinden indeholder lysfølsomme sanseceller kaldet stave og tappe. Stavene er meget lysfølsomme og bliver brugt til at se under meget svag belysning. Tappene er ikke helt så lysfølsomme, men er til gengæld specialiserede til at registrere farver og små detaljer.

Hvad er årsagen til grøn stær?

Hvad er årsagen til grøn stær? På grund af forhøjet tryk i øjet ødelægges synsnerven. Ved vedvarende grøn stær er årsagen til nedsat afløb fra øjet ukendt. Det indre afløb i øjet kan studeres i mikroskop af øjenlægen.

Hvor sidder synsnerven i hjernen?

Synsnerven er den nerve, som overfører synsindtryk fra nethinden til hjernen. Det er et bundt af nervetråde, som går fra venstre mod højre øje for at ende i synsområdet i hjernen. Hver synsnerve indeholder ca. en million nervefibre.

Hvad gør en Spredelinse?

Spredelinse, linse, der er smallest på midten. Parallelle stråler, der passerer gennem linsen, vil spredes, som om de kommer fra brændpunktet foran linsen. Spredelinser benyttes i briller mod nærsynethed og betegnes minusglas.

Hvad kan øjet selv indstille?

Derved bliver linsen den eneste struktur i øjet der kan ændre lysbrydningen, hvilket er en forudsætning for at kunne se nært og fjernt og linsen indstiller sig også, så man kan se objekter og genstande skarpt. Denne krumningsændring af linsen kaldes akkommodation, tilpasning eller ”øjets autofokus”.

Hvad hedder linsen nærmest øjet i et optisk instrument?

system af linser i et optisk instrument; spec. om linsen nærmest øjet. Ocular .. Ocularglasset i en Kikkert er Det, som vender mod Den, der vil see i Kikkerten.