Table of Contents:

 1. Hvad hedder Frodos sværd?
 2. Hvem spiller Bilbo Sækker?
 3. Hvem bærer ringen?
 4. Hvad betyder Hobbitten?
 5. Hvad hedder Frodos ven?
 6. Hvem spiller Frodo i Ringenes Herre?
 7. Hvor gammel er Bilbo i Hobbitten?
 8. Hvor bor Bilbo Sækker?
 9. Hvad hedder den unge hobbit?
 10. Hvad er forskellen på Hobbitten og Ringenes Herre?
 11. Hvem spiller med i Hobbitten i Dyrehaven?
 12. Hvem spiller Gandalf i Ulvedalene?
 13. Hvem spiller med i Hobbitten?
 14. Hvem er traver i Ringenes Herre?
 15. Hvordan bliver orker til?

Hvad hedder Frodos sværd?

Sværdet Anduril bliver præsenteret i den sidste af Ringenes Herre bøgerne hvor den bliver båret af Aragorn søn af Arathorn.

Hvem spiller Bilbo Sækker?

Orson BeanThe Hobbit Norman BirdRingenes herre Bilbo Sækker/Stemmen bag

Hvem bærer ringen?

Rådsforsamling i Kløvedal Det bliver bestemt at lade Frodo bære ringen ind i Mordor, hvor ringen skal kastes i vulkanen Ildbjerget - kun dér kan den ødelægges. På sin rejse mod Mordor skal Frodo ledsages af troldmanden Gandalf, dværgen Gimli, menneskene Traver og Bromir, elveren Legolas samt han tre Hobitvenner.

Hvad betyder Hobbitten?

Hobbitter er et folk i J.R.R. Tolkiens bøger Hobbitten og Ringenes Herre. Der er mange forklaringer på ordet "hobbit" (der er Tolkiens egen opfindelse). Måske er det er en sammensmeltning af det latinske homo (menneske) og det engelske rabbit (kanin). Hobbitterne er en slags væsener, der er noget mindre end mennesker.

Hvad hedder Frodos ven?

Frodo fyldte 33 år i bogen da hans onkel fyldte 111 år. Man bliver myndig som 33-årig som Hobbit. Kort efter opdagedes Ringens magt af troldmanden Gandalf, og det endte med, at Frodo blev sendt ud sammen med sin gode ven og gartner Samvis Gammegod/Sam for at bringe Ringen til elverne i Kløvedal.

Hvem spiller Frodo i Ringenes Herre?

Christopher GuardRingenes herre Orson BeanKongen vender tilbageTaneli MäkeläHobitit Frodo Sækker/Stemmen bag

Hvor gammel er Bilbo i Hobbitten?

Bilbo Sækker
Set iHobbitten, Ringenes Herre
Skabt afJ.R.R. Tolkien
Spillet afMartin Freeman, Ian Holm
Fødselsdag2890, 3. alder

Hvor bor Bilbo Sækker?

Hobbitrup (engelsk: Hobbiton) er en fiktiv hobbitby i Ringenes Herre-universet. Nogle af boligerne i byen er en slags gangsystemer kaldet hobbithuller. De andre boliger er lave huse. Gaden hvor Bilbo og senere Frodo bor hedder Sækhulstræde.

Hvad hedder den unge hobbit?

Filmene følger den unge hobbit Bilbo Sækker, der sammen med 13 dværge og troldmanden Gandalf pludselig skal forsvare dværgeriget Erebor fra den skrækkelige drage Smaug.

Hvad er forskellen på Hobbitten og Ringenes Herre?

Som bog er Hobbitten et mindre værk end Ringenes Herre. Den er kortere, mere børnevenlig, mindre mørk og mindre væsentlig, og det er ikke helt forkert at opfatte den som en slags optakt til Tolkiens store mesterværk, Ringenes Herre, både for læserne og for Tolkien selv.

Hvem spiller med i Hobbitten i Dyrehaven?

Medvirkende: Signe Egholm Olsen, Kasper Leisner, Jens Jørn Spottag, Peder Holm Johansen, Bjarne Antonisen, Morten Brovn, Lucia Vinde Dirchsen, Peter Gilsfort, Joen Højerslev, Martin Bo Lindsten, Alexander Mayah Larsen og statister. Spiller 21.

Hvem spiller Gandalf i Ulvedalene?

Resten af holdet med Kasper Leisner som Gandalf og dværgene med Jens Jørn Spottag i front er der heller ikke en finger at sætte på.

Hvem spiller med i Hobbitten?

Hobbitten (film)
Hobbitten - en uventet rejse (2012) Hobbitten: Dragen Smaugs ødemark (2013) Hobbitten: Femhæreslaget (2014)
Baseret påHobbitten, eller ud og hjem igen, 1937 (J.R.R. Tolkien)
MedvirkendeMartin Freeman Andy Serkis Ian McKellen Hugo Weaving
Musik afHoward Shore
FotograferingAndrew Lesnie

Hvem er traver i Ringenes Herre?

Gandalf rådede ham og hans mænd til at patruljere Herredet, og beskytte befolkningen bestående af hobbitter, som ikke var specielt kampdygtige. Aragorn accepterede og efterlevede rådet, men holdt det skjult for befolkningen, og blev siden kendt som Traver.

Hvordan bliver orker til?

De er berygtet for deres evendelige lyst til krig. De går ikke i krig for vinding eller hævn men simpelthen fordi de har lyst. I orkernes verden bliver ledere valgt, udelukkende ud fra deres størrelse og vildskab. Orkerne har ingen former for teknologi, da de ikke har hjerne og viden til at opfinde det.