Table of Contents:

 1. Hvorfor man i mange lande siger Røde Halvmåne i stedet for?
 2. Hvor mange frivillige har Røde Kors?
 3. Hvordan er Røde Kors organiseret?
 4. Hvad symbolisere Røde Kors?
 5. Hvor mange lande hjælper Røde Kors?
 6. Hvilke projekter har Røde Kors?
 7. Hvor har Internationalt Røde Kors hovedkvarter?
 8. Hvorfor hedder det Røde Kors?
 9. Hvem tager sig af sårede og dræbte soldater i dag?
 10. Hvad er en NGO?

Hvorfor man i mange lande siger Røde Halvmåne i stedet for?

Røde Halvmåne er Røde Kors's søsterorganisation og bliver brugt i bl. a. muslimske lande for ikke at virke som en kristen religiøs hjælpeorganisation. Røde Halvmåne hører inde under samme organisation som Røde Kors og der er derfor ikke de store forskelle på de to organisationer udover deres logo.

Hvor mange frivillige har Røde Kors?

Omkring 13 millioner frivillige i 192 lande udgør kernen i Røde Kors. I Danmark er vi næsten 35.000 frivillige. Røde Kors har gennem mere end 150 år bygget på den samme idé. Vi hjælper mennesker i nød uden at skele til nationalitet, etnicitet eller religion.

Hvordan er Røde Kors organiseret?

Røde Kors er en demokratisk medlemsorganisation, der består af flere end 200 lokale afdelinger, der hver har en bestyrelse. Hvert andet år samles repræsentanter for de lokale afdelinger til et landsmøde, der er den øverste beslutningsmyndighed i Røde Kors.

Hvad symbolisere Røde Kors?

Siden 1860'erne har Røde Kors arbejdet for at hjælpe mennesker i katastrofeområder, hvad enten der er tale om krige eller naturkatastrofer. Røde Kors er verdens største humanitære bevægelse, og organisationen er lokalt etableret i næsten alle lande i verden, blandt andet i Danmark.

Hvor mange lande hjælper Røde Kors?

Røde Kors er verdens største humanitære hjælpeorganisation med afdelinger i 192 lande. Vi har en særlig, lovfæstet rolle, når krigen raser, og de svageste skal beskyttes. Alle kender billedet på tv-skærmen af mennesker i Røde Kors uniformer, der over hele kloden hjælper ofre for katastrofer.

Hvilke projekter har Røde Kors?

Familiecamps
 • Ensomhed.
 • Genbrug.
 • Familier, børn og unge.
 • Asyl og integration.
 • Sundhed, samarit og førstehjælp.
 • Nørklere.
 • Indsamling.
 • Ledelse.

Hvor har Internationalt Røde Kors hovedkvarter?

Den Internationale Røde Kors Komite (ICRC), som blev stiftet i 1863, er skrevet ind i Geneve-konventionerne og anerkendt af stort set alle verdens lande. Komiteen har hovedkvarter i Geneve og medarbejdere fra mange lande i hele verden.

Hvorfor hedder det Røde Kors?

Idéen til Røde Kors opstod i 1859, da schweizeren Henri Dunant under en rejse i Norditalien så, hvordan tusindvis af døende og sårede soldater lå hjælpeløse tilbage på slagmarken efter Slaget ved Solferino.

Hvem tager sig af sårede og dræbte soldater i dag?

Røde Kors på dansk I de følgende år blev der dannet Røde Kors-selskaber i flere lande, og i dag er Røde Kors til stede i 192 lande. I Danmark blev Foreningen af syge og såredes pleje under krigsforhold oprettet den 26.

Hvad er en NGO?

NGO står for non-governmental organization (dansk: civilsamfundsorganisation). Det betyder ikke, at de ikke arbejder med politiske emner – tværtimod. NGO'er vil ofte kæmpe for sager, der har politisk karakter, og arbejder for at sætte politisk fokus på deres sag samt opbakning i befolkningen.