Table of Contents:

 1. Hvilket lys skal man køre med når det er mørkt?
 2. Hvad betyder den gule lampe i bilen?
 3. Hvor meget må man tone sine baglygter?
 4. Er positionslys og parkeringslys det samme?
 5. Hvilke regler gælder for positionslyset?
 6. Hvad er VSC system?
 7. Er Lygtetoning lovligt?
 8. Hvad koster det at få solfilm i bilen?
 9. Hvad betyder de forskellige symboler i bilen?
 10. Er nærlys og positionslys det samme?
 11. Hvad er lovens krav til fjernlys?
 12. Hvad betyder VSC lampe?
 13. Hvorfor lyser motorlampen gul?

Hvilket lys skal man køre med når det er mørkt?

Kørelyset er designet til at gøre bilen synlig for andre trafikanter i dagslys, men de lyser ikke vejen op foran bilen. Så de er ikke egnet til brug i mørke. I mørke skal du køre med nærlyset tændt – eller fjernlyset, hvis det ikke generer andre.

Hvad betyder den gule lampe i bilen?

Du kan altid se advarselslampernes betydning i bilens instruktionsbog. En gul lampe betyder ofte, at du selv kan køre bilen på værksted hvorimod en rød lampe betyder, at du skal holde ind til siden, stoppe bilen og ringe efter hjælp hurtigst muligt.

Hvor meget må man tone sine baglygter?

Hvad angår baglygter, du ikke tone, da det sandsynligvis tager reflekseffekten ud af dem. Men igen, køb dog nogen andre. Der er rigtig mange muligheder til Leon´en, da den er en rimelig populær stylingsbil. Og en del af dem, kan du få så de er E-mærket.

Er positionslys og parkeringslys det samme?

Med andre ord: Du må altså kun benytte dig af positionslyset på din bil for at gøre andre bilister opmærksom på, at du er ved at stoppe for at parkere, eller at du holder parkeret. På engelsk er det da også nemmere at forstå – her kaldes lyset blot 'parking lights'. Altså parkeringslys.

Hvilke regler gælder for positionslyset?

Positionslyset bruges, når man parkerer på en mørk vej, så andre bilister kan se bilen i tid til at nå at reagere. Det skal kunne ses 300 meter væk, og altså ikke lyse vejen op 300 meter frem. Der skal være 2 positionslys, men der må være op til 4. Positionslyset skal ligesom nærlyset være hvidt eller gulligt.

Hvad er VSC system?

VSC, Vehicle Stability Control, er et system, som hjælper med at genvinde kontrollen over bilen i tilfælde at, at den begynder at skride ud i glat føre eller ved pludselig manøvre. Systemet sørger for at over- eller understyring modvirkes ved at dosere motor- og bremsekraften ud til hver enkelt hjul.

Er Lygtetoning lovligt?

Lygtetoningen sker uden at vi afmonterer lygterne, og filmen kan nemt fjernes igen, hvis det en dag ønskes. Netop fordi det er en speciel solfilm, som monteres, vil resultatet altid blive ensartet på alle lygter. Det er ikke lovligt, men med farven “smoke” har vi ikke hørt om problemer endnu.

Hvad koster det at få solfilm i bilen?

Prisen for at tone ruderne på en bil afhænger af, hvilken type film man vælger. Gør du det selv og vælger en færdigskåret samt aftagelig solfilm koster det ca. 600-800 kroner (afhængigt af antal ruder) for alle ruderne bag ved førerpladsen.

Hvad betyder de forskellige symboler i bilen?

Som udgangspunkt betyder advarselslampernes farve:
 • Rød advarselslampe: Stop bilen sikkert, hurtigst muligt og sluk motoren! Følg vejledningen i instruktionsbogen. ...
 • Gul/Orange advarselslampe: En handling er påkrævet. ...
 • Grøn advarselslampe: Bruges til informationer og påkræver ingen handling fra chaufførens side.
1. maj 2017

Er nærlys og positionslys det samme?

Positionslys/parkeringslys: Skal kunne ses på 300 meters afstand og må kun benyttes, hvis bilen holder stille eller parkeret. Dette gælder både forlygter og baglygter. Nærlys: Lyset skal enten lyse hvidt eller gult og skal lyse vejen op 30 meter.

Hvad er lovens krav til fjernlys?

Krav til lys på bilen Fjernlys: Skal oplyse vejen mindst 100 meter foran og skal lyse hvidt eller gulligt. Baglygter: Skal være synlige 300 meter bag bilen. Bremselys: Skal lyse kraftigere end baglyset. Parkeringslys: Skal kunne ses 300 meter væk, både forfra og bagfra.

Hvad betyder VSC lampe?

VSC, Vehicle Stability Control, er et system, som hjælper med at genvinde kontrollen over bilen i tilfælde at, at den begynder at skride ud i glat føre eller ved pludselig manøvre. Systemet sørger for at over- eller understyring modvirkes ved at dosere motor- og bremsekraften ud til hver enkelt hjul.

Hvorfor lyser motorlampen gul?

Du skal se den gule motorlampe som en indikator på, at noget er ved at gå i stykker. Det betyder altså, at en vigtig del skal udskiftes eller repareres hurtigst muligt. Derfor kan du typisk godt køre videre, hvis den begynder at lyse gult. Det anbefales dog enten at køre hjem eller direkte ud til mekanikeren.