Table of Contents:

  1. Hvor er kronjuvelerne?
  2. Kan man se kronjuvelerne på Rosenborg?
  3. Hvor var de danske kronjuveler under krigen?
  4. Kan man se dronningens juveler?
  5. Kan man komme ind på Amalienborg?
  6. Hvor kan man se dronnings smykker?
  7. Hvordan er arvefølgen i det danske kongehus?

Hvor er kronjuvelerne?

På Rosenborg findes der fire smykkesæt, der betegnes kronjuveler. De har alle fået deres nuværende form ved Christian 8. s dronning, Caroline Amalie, som fik dem redesignet i 1840'erne, men flere af stenene er langt ældre. Kronjuvelerne må kun anvendes af Dronningen og kun indenfor rigets grænser.

Kan man se kronjuvelerne på Rosenborg?

Rosenborg Slot i København huser nogle af Danmarks største kulturskatte. Slottet blev bygget 1606-34 af Christian IV som lystslot. I kælderen finder du de danske kronjuveler og kongekroner.

Hvor var de danske kronjuveler under krigen?

af England og flere af hans efterfølgere. De danske kronjuveler er på Rosenborg; de norske forsvandt 1537, da Trondheims ærkebisp tog dem med på flugten fra Norge; de svenske er i Stockholm; de russiske, iblandt hvilke der er store kostbarheder, bl.

Kan man se dronningens juveler?

I 2022 markerer Kongernes Samling Hendes Majestæt Dronningens 50-års regeringsjubilæum med særudstillingen ”En dronnings smykkeskrin – 50 år på tronen fortalt i smykker”. Udstillingen vises på Amalienborgmuseet i Christian VIII's Palæ på Amalienborg til og med 23. oktober 2022.

Kan man komme ind på Amalienborg?

Amalienborg består af fire palæer. Du kan besøge to af palæerne, hvor Kongernes Samling byder på oplevelser, der lader dig komme helt tæt på den kongelige historie gennem de seneste 250 år.

Hvor kan man se dronnings smykker?

Udstillingen vises på Amalienborgmuseet i Christian VIII's Palæ på Amalienborg til og med 23. oktober 2022. Dronningen råder over en meget stor smykkesamling, som Dronningen benytter meget bevidst og aktivt – og med omhu og omtanke. For Majestæten er smykker nemlig ikke bare smykker.

Hvordan er arvefølgen i det danske kongehus?

For tiden ser arvefølgen til den danske trone således ud: Kronprins Frederik. Prins Christian. Prinsesse Isabella.