Table of Contents:

 1. Hvad betyder patchkabel?
 2. Er der forskel på RJ45 stik?
 3. Hvad er RJ45 kabel?
 4. Kan man selv lave et netværkskabel?
 5. Hvad gør et LAN kabel?
 6. Hvor langt kan man trække et netværkskabel?
 7. Hvad hedder kabel til router?
 8. Hvordan ser et netværkskabel ud?
 9. Hvad er forskellen på Cat6 og Cat7?
 10. Er der forskel på Internetkabler?
 11. Hvad er forskellen på Cat 5 og cat6?
 12. Hvad bruges datastik til?
 13. Hvordan laver man et netværkskabel?
 14. Hvordan monterer man et RJ45 stik?
 15. Hvor langt kan man trække et CAT 6 kabel?

Hvad betyder patchkabel?

Betegnelsen Patchkabel og RJ45-kabel er typer af netværkskabler. Disse betegnelser bruges til at fortælle, at kablerne har for-monterede stik. Stikket kaldes for et RJ45 stik. Det betyder dog omvendt ikke, at du ikke godt kan finde et netværkskabel eller internet kabel, der også har for-monterede stik.

Er der forskel på RJ45 stik?

Alle færdige netværkskabler bruger det samme stik i begge ender, nemlig et RJ45 -stik. Det vil altså sige at du altid kan bruge hvilket som helst type netværkskabel uanset hvilken enhed du skal tilslutte. Forskellen er udelukkende i hastigheden og båndbredden.

Hvad er RJ45 kabel?

RJ45 står for Registered Jack og 45 er blot det nummer, som grænsefladen fik tildelt i protokollen over standarder. RJ45 er selve stikket, som er på netværkskablet.

Kan man selv lave et netværkskabel?

Færdiglavede netværkskabler kan findes til rimelig pris og i en god kvalitet mange steder. Alligevel kan det være praktisk selv at lave sine netværkskabler: Man kan lave kablerne i præcis den længde man har brug for. Man kan reparere et kabel hvor låseclipsen på stikket er knækket af (ved at skifte stikket ud).

Hvad gør et LAN kabel?

Hvad betyder LAN? LAN betyder Local Area Network, som oversat til dansk er et lokalt netværk. Det bruges i sammenhænge, hvor man kobler mange computere 'online' til den samme dataforbindelse, og derved skabes et netværk.

Hvor langt kan man trække et netværkskabel?

De forskellige netværkskabler Netværkskabel CAT 6a: Hastighed på max 10 Gbps, op til 100 meter langt og båndbredde på 500 MHz. Netværkskabel CAT 7: Hastighed på max 10 Gbps, op til 100 meter langt og båndbredde på 600 MHz. Netværkskabel CAT 8: Hastighed på max 10 Gbps, op til 100 meter langt og båndbredde på 2000 MHz.

Hvad hedder kabel til router?

RJ45 kabel – også kaldet netværkskabel eller internetkabel Det du skal bruge til at forbinde din pc eller bærbar med routeren/modemmet / internettet kaldes i nørdet tale et rj45 kabel. Dette findes i en række farver, der ingen betydning har udover, ja, farven.

Hvordan ser et netværkskabel ud?

Egentlig hedder det et ethernetkabel/patchkabel(RJ45), og det forbindes mellem computerens netværkskort og en af routerens netværksindgange. Ethernetkablet minder meget om et telefonkabel(RJ11), som er en smule smallere – så skal du købe et netværkskabel, skal du naturligvis sikre dig, det er det rigtige, du får fat i.

Hvad er forskellen på Cat6 og Cat7?

Cat5, Cat5e, Cat6, Cat6a, Cat7, Cat7a og Cat8....Hastighedsforskelle på netværkskabler.
Netværkskabel kategoriMax dataoverførselMax båndbredde
Cat5e1 Gbps over 100m.100 MHz
Cat610 Gbps over 55m.250 MHz
Cat6a10 Gbps over 100m.500 MHz
Cat710 Gbps over 100m.600 MHz

Er der forskel på Internetkabler?

Du har derfor måske hørt folk benævne et netværkskabel som et: patchkabel, ethernet kabel, PDS kabel, LAN kabel og internet kabel. Netværkskabler kan gå under flere betegnelser, men der er ingen forskel på disse kabler udover navnet.

Hvad er forskellen på Cat 5 og cat6?

Cat 6 kabel har højere kapacitet og er mere modstandsdygtig overfor udefrakommende støj. Cat 6 kablerne har ændret lidt på designet i forhold til Cat 5 kablet. Det er noget tykkere og kan transmittere større mængder data end Cat 5 og Cat 5e, men kun over kortere afstande.

Hvad bruges datastik til?

RJ45 datastik - anvendelse Datastik kan anvendes ved installation af f. eks. maskiner, hvor det på forhånd er svært at bestemme længden på kablerne. Her kan man trække kablet, og så sætte stikkene på til sidst, så der ikke ligger overskydende kabel.

Hvordan laver man et netværkskabel?

Lederne skal føres helt ind, så der ikke er overskydende plads i enden af netværksstikket. Du skal også sørge for, at selve kablet når helt ind i stikket. Når netværkskablet og netværksstikket er samlet korrekt, skubber du stikket ind i din crimptang og klemmer den sammen.

Hvordan monterer man et RJ45 stik?

Bredden på dit RJ45 stik passer med længden, som du skal klippe lederne af i. Vend stikket rigtigt og før lederne ind i de 8 baner i stikket. Det er vigtigt, at de er skubbet helt i bund i stikket, for at få den bedste kontakt. Sæt stikket i crimptangen og klem til.

Hvor langt kan man trække et CAT 6 kabel?

De forskellige netværkskabler Netværkskabel CAT 6: Hastighed på max 10 Gbps, op til 100 meter langt (ved 1 Gbps) og 55 meter langt (ved 10 Gbps) og båndbredde på 250 MHz.