Table of Contents:

 1. Hvad er Røde Kors formål?
 2. Hvor i verden foregår Røde Kors arbejde?
 3. Er Røde Kors en privat eller offentlig?
 4. Hvad har Røde Kors opnået?
 5. Hvilke projekter arbejder Røde Kors med?
 6. Hvilke metoder bruger Røde Kors?
 7. Hvilke lande arbejder Røde Kors i?
 8. Hvor mange penge går til Røde Kors?
 9. Hvilke indsatsområder arbejder Røde Kors med?
 10. Hvor mange Røde Kors butikker er der i verden?
 11. Hvor i Afrika hjælper Røde Kors?
 12. Hvor får Røde Kors deres penge fra?
 13. På hvilke områder adskiller Røde Kors sig fra andre NGO er og hvordan?
 14. Hvad får direktøren for Røde Kors i løn?

Hvad er Røde Kors formål?

Røde Kors' formål er at beskytte liv og helbred og at sikre respekt for mennesket, samt at fremme gensidig forståelse, venskab, samarbejde og varig fred mellem alle folkeslag.

Hvor i verden foregår Røde Kors arbejde?

Røde Kors i Danmark er en del af hele verdens Røde Kors. Komiteen har hovedkvarter i Geneve og medarbejdere fra mange lande i hele verden. ICRC står for Røde Kors' internationale arbejde i krigssituationer og i områder, hvor der er krig. Et eksempel på det første er Syrien og Sydsudan, hvor krigen er tydelig.

Er Røde Kors en privat eller offentlig?

Røde Kors er en demokratisk medlemsorganisation, der består af flere end 200 lokale afdelinger, der hver har en bestyrelse. Hvert andet år samles repræsentanter for de lokale afdelinger til et landsmøde, der er den øverste beslutningsmyndighed i Røde Kors.

Hvad har Røde Kors opnået?

Ideen om Røde Kors er født på slagmarken, og lige fra begyndelsen har vi været til stede i verdens brændpunkter. Fra belejrede byer i Syrien til krigen i Afghanistan, tsunamien i Asien og videre tilbage i historien til evakueringen af koncentrationslejr-fanger under 2. verdenskrig, pleje af sårede krigsfanger under 1.

Hvilke projekter arbejder Røde Kors med?

Familiecamps
 • Ensomhed.
 • Genbrug.
 • Familier, børn og unge.
 • Asyl og integration.
 • Sundhed, samarit og førstehjælp.
 • Nørklere.
 • Indsamling.
 • Ledelse.

Hvilke metoder bruger Røde Kors?

Røde Kors har gennem mere end 150 år bygget på den samme idé. Vi hjælper mennesker i nød uden at skele til nationalitet, etnicitet eller religion. Vi er en neutral organisation, der er uafhængig af partipolitik. Men vi har holdninger og taler de sårbares sag.

Hvilke lande arbejder Røde Kors i?

Røde Kors er verdens største humanitære hjælpeorganisation med afdelinger i 192 lande. Vi har en særlig, lovfæstet rolle, når krigen raser, og de svageste skal beskyttes.

Hvor mange penge går til Røde Kors?

I 2020 brugte Røde Kors 44 procent af pengene til katastrofer og nødhjælp, 20 procent til udviklingsarbejde og katastrofeforebyggelse, 12 procent gik til genbrug, mens 11 procent gik til det sociale arbejde i Danmark.

Hvilke indsatsområder arbejder Røde Kors med?

 • Bliv Barndomsven.
 • Ensomhed. Familier, børn og unge. Asyl og integration. Sundhed, samarit og førstehjælp. Indsamling.
 • Socialt arbejde.
 • DIY. Jul.
 • Røde Kors Frivillighus.

Hvor mange Røde Kors butikker er der i verden?

Hvor kan jeg aflevere mit brugte tøj til genbrug? Røde Kors har ca. 250 genbrugsbutikker og ca. 1900 blå tøjcontainere, hvor du kan aflevere dit brugte tøj.

Hvor i Afrika hjælper Røde Kors?

Røde Kors og Kildevæld indgik i 2010 et partnerskab ud fra et fælles ønske om at give flere mennesker adgang til rent vand i Afrika. Indtil nu har samarbejdet sikret over 350 mio. liter rent drikkevand i Kenya, Sydsudan og Uganda.

Hvor får Røde Kors deres penge fra?

Ud over privat indsamlede midler, så kommer indtægterne fra vores 240 genbrugsbutikker i hele landet, midler fra Udenrigsministeriet, Udlændingestyrelsen og Kriminalforsorgen, andre danske institutioner og fonde samt internationale institutioner, fx EU.

På hvilke områder adskiller Røde Kors sig fra andre NGO er og hvordan?

Røde Kors er altid til stede Uden hensyn til nationalitet, religion eller politiske holdninger. Vi er en neutral organisation, der er uafhængig af partipolitik. Men vi har holdninger og taler de sårbares sag. Vi er verdens største humanitære organisation med omkring 13 millioner frivillige i 192 lande.

Hvad får direktøren for Røde Kors i løn?

102.776,69 kroner i månedsløn I kontrakten fremgår det, at Anders Ladekarl månedsløn lyder på 102.776,69 kroner. Det er Røde Kors-chefen ikke bleg for at stå ved: Foto: Screendump fra rodekors.dk.