Table of Contents:

 1. Hvor er den sorte plads?
 2. Hvad betyder Kreml?
 3. Hvornår blev den røde plads bygget?
 4. Hvem byggede Kreml?
 5. Hvor lå Byggeren på Nørrebro?
 6. Hvor lang er Superkilen?
 7. Hvad er Dumaen?
 8. Hvem landede på Den Røde Plads?
 9. Hvor stor er den røde plads?
 10. Hvad hedder byen med den røde plads?
 11. Hvad hedder dem der bor i Moskva?
 12. Hvornår blev Moskva grundlagt?
 13. Hvad var Byggeren?
 14. Hvornår blev Byggeren ryddet?

Hvor er den sorte plads?

Superkilen er Nørrebros byrum, som ligger i Mimersgadekvarteret. Parken er opdelt i tre hovedområder: Den Røde Plads, Det Sorte Marked og Den Grønne Park. Mens Den Røde Plads betegner det moderne, urbane liv med café, musik og sport, er Det Sorte Marked det klassiske torv med springvand og bænke.

Hvad betyder Kreml?

Ordet kreml er russisk for 'fæstning, borg'. Bedst kendt er Kreml i Moskva, der første gang nævnes 1147. Den 2,25 km lange ringmur med 19 tårne og hovedparten af dens paladser og kirker daterer sig til Ivan 3. den Store.

Hvornår blev den røde plads bygget?

Selve pladsen var meget fremtræden i sovjettiden, hvor den blev brugt til store militærparader og andre fejringer fra 1919 og frem. Vasilijkirken: Bygget 1554–60 for at fejre sejren mod tatarerne i Kazan og Astrakhan af Ivan IV (den grusomme).

Hvem byggede Kreml?

Sidst i 1400-t. ansatte Ivan 3. italienske bygmestre, som anlagde de nuværende mure og tårne omkring Kreml samt Uspenskij-katedralen.

Hvor lå Byggeren på Nørrebro?

Kampen om Byggeren Til en sommerfest i 1973 opførte Nørrebro Beboeraktion en byggelegeplads, kaldet Byggeren, på en byggetomt mellem Stengade, Baggesensgade, Slotsgade og Prins Jørgens Gade. Byggeren blev Nørrebros åndehul og fristed for bydelens børn.

Hvor lang er Superkilen?

Området omfatter i alt 30.000 m2 og strækker sig over 750 m i forlængelse af Nørrebroparken til Mjølnerparken og som en del af Den grønne cykelrute.

Hvad er Dumaen?

Statsdumaen (eller blot Dumaen; russisk: дума) er en russisk palamentarisk forsamling med rådgivende eller lovgivningsmæssige funktioner. Udtrykket kommer fra det russiske verbe думать (dumat), der betyder "at tænke" eller "overveje".

Hvem landede på Den Røde Plads?

Mathias Rust (født 1. juni 1968 i Wedel) er en tysk pilot, der i en alder af 19 år den 28. maj 1987 (på Dagen for de Sovjetiske Grænsetropper), passerede det sovjetiske luftforsvar og landede på en bro ved den Røde Plads i Moskva med et fly af typen Cessna 172 B (med kendingsbogstaverne D-ECJB).

Hvor stor er den røde plads?

Den eneste skulptur på pladsen er en bronzestatue af Kuzma Minin og Dmitry Pozharsky, der hjalp med at redde Moskva fra en polsk invasion i 1612, under De urolige tider i Rusland. Nærved er den såkaldte Lobnoye Mesto, en rund platform, hvor der foregår offentlige ceremonier. Pladsen er ca. 330x70m.

Hvad hedder byen med den røde plads?

Den Røde Plads – KEND KØBENHAVN.

Hvad hedder dem der bor i Moskva?

De 10 største etniske grupper ifølge folketællingen i 2002: 84,83% russere. 2,44% ukrainere. 1,60% tatarer.

Hvornår blev Moskva grundlagt?

1147Moskva / Grundlagt

Hvad var Byggeren?

Byggelegepladsen Byggeren blev skabt i 1973 af beboere på Nørrebro på et bart område mellem Stengade og Blågårdsgade, der var opstået efter de store bysaneringer i området. Byggeren blev snart et meget besøgt sted blandt børnene på Nørrebro og blev anerkendt som kommunal institution i maj 1974.

Hvornår blev Byggeren ryddet?

En sommersøndag i juni 1973 holdt Nørrebros Beboeraktion (NB) fest på tomten, og midt under festen kørte en lastbil med brædder, søm og værktøj ind på pladsen. I løbet af søndagen rejste beboerne nu en byggelegeplads for kvarterets unger, og den fik navnet «Firkantens Byggelegeplads», eller i daglig tale «Byggeren».