Table of Contents:

 1. Hvornår skal man have lys på båd?
 2. Hvad er Ankerlys?
 3. Hvilke lys skal en sejlbåd føre efter solnedgang?
 4. Hvornår skal Skibslys vises?
 5. Hvilke papirer skal man have i båden?
 6. Kan man sejle uden certifikat?
 7. Hvornår må man plane?
 8. Hvor gammel skal man være for at sejle en jolle?
 9. Hvornår er en båd en speedbåd?
 10. Hvornår sætter man båd i vandet?
 11. Hvad er et Wig fartøj?
 12. Hvad farve er bagbord?
 13. Hvad er Opmærksomhedssignaler?
 14. Hvor må man fortøje sin båd?
 15. Hvorfor tuder et skib i tåge?

Hvornår skal man have lys på båd?

Fartøjerne skal have lyset tændt fra solnedgang til solopgang eller hvis sigtbarheden er meget dårlig. Dårlig sigt kan for eksempel opstå ved tæt tåge, kraftig regn eller hvis det sner. Hvis du er i tvivl om du skal tænde lanternerne på grund af sigtforholdene, er det selvfølgelig bedre at de er tændt end slukket.

Hvad er Ankerlys?

Du skal sørge for at få tilsluttet lanterner med deres egne kontakter så det er muligt at tænde og slukke det 360 graders lys separat fra de andre lanterner ombord. På denne måde kan man benytte dette lys som ankerlys. Elpanel - Et kontrolpanel kan styre en række elektriske funktioner på båden.

Hvilke lys skal en sejlbåd føre efter solnedgang?

Beskrivelse: Skibe skal føre lanterner/skibslys fra solnedgang til solopgang eller hvis sigtbarheden er meget dårlig. Det kan være på grund af eks. tæt tåge, sne eller kraftig regn.

Hvornår skal Skibslys vises?

Skibslys skal vises fra solnedgang til solopgang samt i usigtbart vejr. Lanterners og signalfigurers konstruktioner skal opfylde myndighedernes krav - typegodkendelse/certifikat.

Hvilke papirer skal man have i båden?

Som udgangspunkt gælder det, at hvis din motor er på 58hk eller derover, skal du være i besiddelse af kørekort for at må styre den....Krav om kørekort til speedbåd
 • Måler mellem 4-15 meter i længden.
 • Er planende.
 • Har en fremdrift i kW, der er lig med eller større end kvadratet på skroglængden plus 3.
1. jun. 2020

Kan man sejle uden certifikat?

Hovedreglen. Her i Danmark må enhver fritidssejler sejle et fartøj med en skroglængde på under 15 meter, som ikke er en speedbåd, uden nogen form for certificering eller andre beviser. Hvis din båd er under 15 meter, og der ikke er tale om en speedbåd, så er der ingen problemer og du er fri til at sejle ud.

Hvornår må man plane?

Du skal have speedbådskørekort, hvis din båd: er mellem 4 og 15 meter, eller hvis din båd på under 4 meter har en motor med over 25 hk. er planende. fremdrivningseffekten i kW som minimum er lig med eller større end kvadratet på skroglængden plus 3 - ja, det er indviklet, men tjek nedenstående tabel.

Hvor gammel skal man være for at sejle en jolle?

Det simple svar er, at man skal være 16 år gammel for at tage et speedbådskørekort.

Hvornår er en båd en speedbåd?

Din rnotofb id er en speedbåd, hvis dens motorkraft målt i kW (hk x 0,74 = kW) overstiger længde x længde + 3. En syv meter lang båd med en 100 hk motor- (100 x 0,74 = 74 > 7 x 7 + 3 = 52). speedbådskørekort.

Hvornår sætter man båd i vandet?

Ved tidsbestilling kan det også aftales hvornår næste års søsætning skal ske. Havnen har typisk fastlagt bestemte perioder for hvornår de søsætter både. Det er en fordel at aftale dette allerede nu, da du så ved hvor længe du har til at vedligeholde og bundmale båden.

Hvad er et Wig fartøj?

(m) »WIG-fartøj (Wing-In-Ground)« betyder en multimodal enhed, som i sin operationsfase flyver tæt på havoverfladen ved hjælp af en opbygget luftpudeeffekt. Reglerne i dette afsnit finder anvendelse under alle sigtbarhedsforhold.

Hvad farve er bagbord?

Bagbord er et nautisk udtryk, der betegner venstre side af et skib eller fly set agtenfra (bagfra). Bagbord side er markeret med rød lanterneføring. I forbindelse med sejlbåde betyder "bagbord halse" at vinden kommer ind fra venstre.

Hvad er Opmærksomhedssignaler?

Opmærksomhedssignaler, der skal behandles som al anden pyroteknik, kan bruges ved kollisionsfare eller i andre situationer, hvor man ikke er i overhængende fare, men blot ønsker at gøre opmærksom på sin tilstedeværelse. Sådanne signaler anvendes også i rednings- og eftersøgningsoperationer, hvor man f.

Hvor må man fortøje sin båd?

Brug en forholdsvis stram fortøjning, hvis du ligger ved en flydebro. Ellers bliver der let for meget bevægelse, som vil slide på båd og flydebro. Ligger du derimod ved en fast mole eller mellem pæle bør fortøjningen være tilpas løs til at båden kan bevæge sig i takt med tidevandet.

Hvorfor tuder et skib i tåge?

Under nedsat sigtbarhed, uanset om det er dag eller nat, skal ethvert skib afgive et lydsignal for at gøre andre opmærksom på skibet.