Table of Contents:

  1. Hvad betyder R på dæk?
  2. Hvor meget luft skal der være i bildæk?
  3. Hvordan ser man om det er sommerdæk?
  4. Hvad betyder 88h på dæk?
  5. Hvor meget skal dækmønsteret på dine dæk være?
  6. Hvor tit skal man pumpe bildæk?
  7. Hvad betyder den røde prik på dæk?
  8. Hvad betyder det at et dæk er XL?
  9. Hvad er rullediameter?

Hvad betyder R på dæk?

Forklaring på Dækstørrelser Det første tal refererer til dækkets bredde i millimeter efterfulgt af slidbanen som en procentdel i forhold til bredden - til beregning af højden af dækket. For eksempel, 60 procent af 1 mm. Bogstavet R angiver et radialt dæk og i slutningen finder du hjuldiameteren i tommer.

Hvor meget luft skal der være i bildæk?

Det rigtige dæktryk finder du i bilens instruktionsbog eller på en mærkat i tankdækslet på en dørstolpe eller lignende steder på bilen. Vær opmærksom på, at der er anvist højere dæktryk ved kørsel med læs og høj hastighed. På tankstationen kan der ofte opstå tvivl om, hvilken skala på trykmåleren der skal benyttes.

Hvordan ser man om det er sommerdæk?

Et sommerdæk har bredere blokke end hos vinterdækket. Der er næsten altid bredde riller i midten af dækket og kanaler der går ud mod siden, der bruges til at få vand væk under dækket.

Hvad betyder 88h på dæk?

Du finder loadindexet skrevet på siden af dækket i forlængelse af dækdimensionen. 88 betyder, at dækket må belastes med max 560 kg jfr.

Hvor meget skal dækmønsteret på dine dæk være?

Hvad er bilens minimum dækmønster? Lovkravet siger at minimum dækmønster er 1,6 mm., på sommerdæk, men for ens egen sikkerhed anbefaler vi, at du skifter dine dæk når der er 3 mm. dækmønster tilbage på dine sommerdæk for jo mindre din slidbane er, jo højere risiko er der for, at du mister herredømmet over bilen.

Hvor tit skal man pumpe bildæk?

Vi anbefaler: Tjek dit dæktryk hver måned, og juster om nødvendigt. Du skal helst kontrollere dine dæk, når de er kolde, ikke når de stadig er varme efter kørsel. Glem ikke at tjekke reservehjulet - du ved aldrig, hvornår du måske får brug for det.

Hvad betyder den røde prik på dæk?

Nogle dækfabrikater mærker deres dæk med røde og gule mærker, som indikerer henholdsvis punkt for størst stivhed og størst vægt. Der ikke er enighed blandt dækproducenter ang. mærkningsform. Kontakt derfor den enkelte dækproducent eller importør herom.

Hvad betyder det at et dæk er XL?

Et sådant dæk kaldes også extra load eller RF. Det kan kendes på XL i slutningen af den standardiserede dæk mærkning. Et XL dæk har en mere stabil underbygning og en krop med flere lag. Et sådant dæk køres ved et højere dæktryk end normalt.

Hvad er rullediameter?

Hjulets samlede rulleomkreds/rullediameter (fælge med dæk) må maksimalt afvige 5% fra bilens originale rulleomkreds. Dvs. at du gerne må sætte større fælge på din bil, men at dækkets profil skal være tilsvarende lavere, for at holde rulleomkredsen inden for de lovpligtige 5% i afvigelse.