Table of Contents:

  1. Hvilket flag er grøn og rød?
  2. Hvordan ser Afrikas flag ud?
  3. Hvad betyder det hvide flag?
  4. Hvorfor er der 12 stjerner i EU flaget?
  5. Hvad kan det danske flag symbolisere?

Hvilket flag er grøn og rød?

Det portugisiske flag er grønt og rødt – farver som blev indført ved den republikanske revolution i 1910. Før revolutionen var flaget blåt og hvidt. Se og køb Portugals nationalflag her.

Hvordan ser Afrikas flag ud?

Flaget indeholder, ligesom mange andre afrikanske lande, de tre panafrikanske farver; rød, gul og grøn. Den sorte stjerne i midten af flaget symboliserer således Afrikas frihed.

Hvad betyder det hvide flag?

Det hvide flag er internationalt anerkendt som symbol på beskyttelse i krigstid, i forbindelse med våbenstilstand, forhandling om våbenhvile eller kapitulation. Det indikerer derfor også overgivelse, fordi det ofte vil være en tabende part, der anmoder om forhandling.

Hvorfor er der 12 stjerner i EU flaget?

Det består af en cirkel med 12 guldstjerner på blå baggrund. Stjernerne står for idealerne om enhed, solidaritet og harmoni blandt Europas befolkninger. Antallet af stjerner har intet med antallet af medlemslande at gøre, men cirklen er et symbol på enhed.

Hvad kan det danske flag symbolisere?

Dannebrog, som er navnet på det danske flag, betyder danernes fane eller den røde fane. Det hvide kors på vores flag går igen på mange andre landes flag, og det samme gælder farverne hvid og rød, der er hyppigt anvendt inden for flagenes verden.