Table of Contents:

 1. Hvornår bruger man Pantone farver?
 2. Hvad er en Pantone farve?
 3. Hvad er Pantone CMYK?
 4. Hvad er en spot farve?
 5. Hvor mange Pantone farver findes der?
 6. Hvad er 4 farvet tryk?
 7. Hvad er RGB?
 8. Hvad hedder de forskellige farver?
 9. Hvad er RGB lys?
 10. Hvad betyder 4 4 farver?
 11. Hvad bliver blå og grøn?
 12. Hvornår bruger man CMYK?
 13. Hvor mange nuancer findes der?
 14. Hvad hedder farverne på dansk?
 15. Hvad er forskellen på RGB og led?

Hvornår bruger man Pantone farver?

Pantonefarver bruges oftest til 1- og 2-farve tryksager, som f. eks. brevpapir og visitkort, men kan også være den 5. farve 'ovenpå' en 4-farvet CMYK-tryksag.

Hvad er en Pantone farve?

Pantonefarver er specialfarver og spænder fra "almindelige" farver til farver der ikke kan gengives i CMYK(firefarvetryk) som f. eks. neon- og metalfarver. Pantonefarver anvendes ofte til logoer, så man har en ren farve og dermed undgår at få raster i et firefarvetryk (CMYK).

Hvad er Pantone CMYK?

CMYK farver har et mere begrænset farverum end fx RGB og Pantonefarver. Pantonefarver er specialfarver, som bruges til tryk. Når man trykker med Pantonefarver behøver man ikke 4 farver, men kan nøjes med fx 1. Det har den fordel, at farverne bliver mere massive/klare.

Hvad er en spot farve?

Ikke noget problem – farver, som ikke kan trykkes ved hjælp af de fire trykfarver cyan, magenta, gul og sort, kan genereres med de såkaldte special- eller staffagefarver; også begrebet spotfarve bruges i denne sammenhæng.

Hvor mange Pantone farver findes der?

Pantone Matching Systemet er et evigt udviklende system af farver, som arbejder med at finde mere og mere specifikke farver. Da Pantone farve system blev opfundet indeholdt det 1114 farver, og i dag er der over 3000 forskelige Pantone farver, med sin egen specifikke Pantone kode.

Hvad er 4 farvet tryk?

Fire-farvet procestrykning er et system, hvor et farvebillede er opdelt i 4 forskellige farveværdier (kaldet en farveadskillelse) ved anvendelse af filtre og skærme. Dette bruges til at færdiggøre fotografiske film på en grafisk kamera, normalt digitalt.

Hvad er RGB?

Hvis du stadig er usikker på, hvad RGB betyder, så har du nu muligheden for at finde ud af det. Denne forkortelse står for tre farver, som bruges i forskellige elektroniske enheder for at blande farver. Disse er basisfarverne: R står for rød, G står for grøn og B står for blå.

Hvad hedder de forskellige farver?

Der findes 12 grundfarver i en farvecirkel. I RGB farvehjulet er nuancerne: Rød, orange, gul, neon grøn, grøn, forårsgrøn, cyan, azurblå, blå, violet, magenta, og rose.

Hvad er RGB lys?

Denne forkortelse står for tre farver, som bruges i forskellige elektroniske enheder for at blande farver. Disse er basisfarverne: R står for rød, G står for grøn og B står for blå. Takket være kombinationen af disse tre farver kan enhver anden farve blive blandet yderligere.

Hvad betyder 4 4 farver?

4+4. Betyder at der trykkes med fire farver, på begge sider af arket.

Hvad bliver blå og grøn?

Når du mikser lys, bliver rød og grøn til gul; grøn og blå giver cyan; og blå og rød giver magenta.

Hvornår bruger man CMYK?

CMYK står for cyan, magenta, yellow og black. En simpel tommelfinger regel er, at så snart du arbejder med grafisk materiale der skal uploades digitalt til web eller anden skærm, skal det altid udarbejdes i RGB. Alt grafisk materiale der skal bruges til print skal udarbejdes i CMYK farver.

Hvor mange nuancer findes der?

Et menneske kan se ca. 1000 niveauer af mørke-lys samt 100 niveauer af rød-grøn og 100 niveauer af gul-blå. Dette betyder konkret at vi som mennesker kan se en farveblanding på 10 x 100 hvilket svarer til 10 millioner forskellige farver.

Hvad hedder farverne på dansk?

Grundlæggende farver
13
AMaronMagenta
BGrønGul
CMarineblåCyan
DSortSølvgrå

Hvad er forskellen på RGB og led?

Hvad er forskellen på RGB LED Bånd og Digital RGB LED Bånd ? Her får du en hurtig guide i Digital RGB Bånd. Den helt store forskel på RGB LED Bånd og Digital RGB LED Bånd er funktionen - Farverne er de samme, de kan altså begge lyse op i 16 millioner farver med den rette styring.