Table of Contents:

  1. Hvorfor vinker dronningen som hun gør?
  2. Hvor mange sprog kan dronningen?
  3. Hvor mange hunde har dronning Margrethe?
  4. Hvad laver dronningen?
  5. Hvorfor bliver dronningen kaldt Daisy?
  6. Hvor mange ansatte har dronningen?
  7. Hvilke sprog kan kronprins Frederik?
  8. Kan dronningen snakke tysk?

Hvorfor vinker dronningen som hun gør?

Da far blev konge i 1947, ændrede vores tilværelse sig til en vis grad, fordi opmærksomheden omkring os pludselig blev en helt anden. Det blev tydeligt, når vi var rundt i landet med Dannebrog, og det skulle man lige vænne sig til. ”I skal huske, at folk vinker, og de vil gerne se jer, så I skal vinke,” sagde far.

Hvor mange sprog kan dronningen?

Dronningens modersmål er dansk. Herudover taler Dronningen fransk, svensk, engelsk og tysk.

Hvor mange hunde har dronning Margrethe?

Siden har parret haft 16 hunde, hvoraf de fleste har været gravhunde. Glæden ved hunde ses også hos deres børn og børnebørn, som ofte optræder med hunde på officielle billeder.

Hvad laver dronningen?

I 1987 designede dronning Margrethe kostumer til tv-teatrets Hyrdinden og skorstensfejeren. Hun modtog Modersmål-Prisen i 1989 og lavede i 1991 scenografi og kostumer til balletten Et Folkesagn på Det Kongelige Teater. I lavede hun découpager til tv-filmen Snedronningen om H.C.

Hvorfor bliver dronningen kaldt Daisy?

Hun er derimod opkaldt efter sin mormor Margaretha, der var engelsk, og som døde, da Margrethes egen mor, Dronning Ingrid, var blot ti år gammel. Margarethas kælenavn var ”Daisy” efter det engelske ord for marguerit, og det er sidenhen også gået i arv til Dronning Margrethe.

Hvor mange ansatte har dronningen?

Hoffet er oprindeligt betegnelsen for den kongelige families administration og husholdning og beskæftiger i dag cirka 130 ansatte. Hoffet omfatter ansatte fordelt på fire hofstater. De største hofstater er H.M. Dronningens Hofstat og D.K.H. Kronprinsen og Kronprinsessens Hofstat.

Hvilke sprog kan kronprins Frederik?

Dansk EngelskFranskTysk Kronprins Frederik/Sprog

Kan dronningen snakke tysk?

Der er ikke noget at sige til, at dronning Margrethe kan flere sprog, når man tænker på, hvor mange kulturer hun har og har haft i sin tætte omgangskreds! Majestæten taler fem sprog: Dansk, svensk, engelsk, tysk og fransk. Det skriver det danske kongehus.