Table of Contents:

  1. Hvor stort er et Rottehul?
  2. Hvornår på døgnet er rotter mest aktive?
  3. Hvilke dyr bor i huller i jorden?
  4. Hvilket dyr graver store huller i jorden?
  5. Kan rotter klatre lodret?
  6. Er en rotte et natdyr?
  7. Hvad kan rotter ikke tåle?

Hvor stort er et Rottehul?

I indgangen til rotternes gangsystemer finder du oftest et hul. Et rottehul vil typisk være 5-12 cm i diameter, hvorimod et musehul er er på blot 2 cm. Hullerne kan både være gravede og gnavede. Kig særligt ved skure og langs husmure eller ved steder med træbeklædning.

Hvornår på døgnet er rotter mest aktive?

Rotter er normalt aktive om natten, men kan indrette deres aktivitetsrytme efter omstændighederne, og de foretrækker at søge efter føde, når der er mest fred og ro.

Hvilke dyr bor i huller i jorden?

Der kan således være tale om alt fra muldvarpe og rotter til mus eller mosegrise. Også fugle kan lave huller i græsplænen, når de er på jagt efter larver, biller og orme - disse huller er typisk kun et par centimeter dybe.

Hvilket dyr graver store huller i jorden?

Mosegrisene graver huller og tunneller i plænen. Mosegrisen kan ødelægge selv store buske og træer, da den gnaver og spiser af selve rødderne, så væksten langsomt dør. De er specielt glade for nyplantede bøgehække, som de gnaver rødderne af, så det kan hurtigt være en dyr affære.

Kan rotter klatre lodret?

En mesterlig klatrer Rotter er verdensmestre i at komme rundt i hele dit hus. Her lever de under gulvbrædderne, i rørene og endda mellem væggene, hvor de gnaver sig gennem isolering og ledninger – faktisk kan en rotte kravle op af lodrette flader i både rør og vægge. På den måde kommer den rundt på alle husets etager.

Er en rotte et natdyr?

Rotter er sky og vagtsomme dyr, som mest er aktive om natten. Det er derfor langtfra sikkert, at du vil se en levende rotte, selvom der faktisk er et rotteproblem på din grund eller i dit hus. Det er derfor de indirekte tegn på rotter, som du skal holde øje med.

Hvad kan rotter ikke tåle?

Da rotter er bange for nye ting, skal du som udgangspunkt bruge det, som rotterne tidligere har vist interesse for til madding. Hvis rotterne ikke tidligere har spist af noget i eller omkring dit hjem, kan du med fordel benytte noget, der er fedtholdigt og kalorietæt fx et stykke pølse, Nutella, ost eller Mars-bar.