Table of Contents:

 1. Hvor rig er dronningen?
 2. Hvor meget betaler man til kongehuset?
 3. Hvor meget tjener det danske kongehus?
 4. Hvem bor i hvilket palæ på Amalienborg?
 5. Hvor mange ejendomme ejer dronningen?
 6. Kan kongehuset betale sig?
 7. Hvor mange er tilhænger af kongehuset?
 8. Er kongehuset pengene værd?
 9. Er kongefamilien over loven?
 10. Hvad kaldes en regerende konge?
 11. Hvilket af husene bor dronningen i?
 12. Hvilke boliger ejer dronningen?

Hvor rig er dronningen?

Dronningen modtager en årlig apanage på 85 mio. kr. Hendes nettoformue kommer især fra investeringer, ejendomme og kunst. De royale paladser og kronjuvelerne er i øvrigt ikke en del af hendes personlige formue.

Hvor meget betaler man til kongehuset?

Hvis man regner alle omkostninger med, inklusive f. eks. udgifter til sikkerhedsvagter fra PET, koster kongehuset staten mellem 4 millioner om året.

Hvor meget tjener det danske kongehus?

Kongehuset modtager 112 mio. kr. fra Staten i 2015. Dronning Margrethe modtager de 78,4 mio.

Hvem bor i hvilket palæ på Amalienborg?

I bydelens hjerte ligger Amalienborg-palæerne hvor Donning Margrethe bor i et palæ og Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary bor i et andet palæ. Et tredie palæ (Christian VII's palæ) er det prægtigste og bruges til repræsentative formål - bl. a. Dronningens nytårskure.

Hvor mange ejendomme ejer dronningen?

Dronning Margrethe har fire slotte, som hun benytter som boliger. Fredensborg, København, Aarhus og Gråsten. I disse fire byer har dronningen til huse på forskellige tidspunkter af året.

Kan kongehuset betale sig?

Således viser spørgeskemaundersøgelser, at opbakningen til kongehuset ligger stabilt på omkring 75 procent, mens danske republikanere kun udgør 15 procent.

Hvor mange er tilhænger af kongehuset?

Et stort flertal af danskerne på 77 procent af danskerne er for et monarki. Det tal har ligget på et stabilt leje på mellem 77 procent og 88 procent de seneste 30 år.

Er kongehuset pengene værd?

Kongehuset er et meget stort tocifret milliardbeløb værd for Danmark. Men alt det afhænger af, om den royale familie opfører sig ordentligt – i det øjeblik kongehuset bliver dysfunktionelt, bliver alle plusserne til minusser.

Er kongefamilien over loven?

»Kongen er ansvarsfri; hans person er fredhellig«. Sådan står der i Grundloven, og det betyder, at kongehusets medlemmer ikke kan dømmes eller straffes. Kronprinsesse Mary, prins Joachim, kronprins Fredrik og prins Henrik har alle overtrådt hastighedsbegrænsningerne på de danske veje.

Hvad kaldes en regerende konge?

En mandlig regent og dennes ægtefælle har titel af henholdsvis konge og dronning, medens en kvindelig regent og dennes ægtefælle har titel af dronning og prinsgemal. Titlen kronprins anvendes om en mandlig tronfølger, hvis ingen nyfødt kan overhale denne i arvefølgen.

Hvilket af husene bor dronningen i?

Christian 9. s Palæ er regentparrets officielle residens. Når flaget er hejst over palæet, er det et tegn på, at Dronningen er hjemme. Palæet er ikke tilgængeligt for offentligheden.

Hvilke boliger ejer dronningen?

På DR1 kan man fire søndage følge dronning Margrethe vise rundt på de fire slotte. Det ene af slottene, sommerboligen i Aarhus, Marselisborg Slot, er som det eneste af de fire slotte ikke statsejet, men derimod dronningens private bolig. Hun betaler således ejendomsskat for slottet.