Table of Contents:

  1. Hvad står der i Koranen om tørklæder og tildækning?
  2. Hvad er den muslimske tro?
  3. Hvad siger Koranen om hvordan muslimer skal klæde sig?
  4. Hvad må man når man er islamisk gift?
  5. Hvordan bliver man gift i islam?
  6. Hvad står i Koranen?
  7. Hvad hedder muslimers hovedbeklædning?
  8. Kan man blive gift i Ramadan?

Hvad står der i Koranen om tørklæder og tildækning?

Der er kun få vers i Koranen – muslimernes hellige bog – der direkte omhandler kvindens klædedragt. Disse vers er blevet fortolket som religiøse begrundelser for, at muslimske kvinder skal gå med tørklæde. De mest kendte vers er sura 24, vers 31 i den nye danske oversættelse af Koranen (se kilder).

Hvad er den muslimske tro?

Men der er mange måder at være muslim på. Ortodokse (meget troende) muslimer overholder de religiøse love og tolker Koranens budskaber bogstaveligt. Koranen er islams hellige bog. Andre muslimer er mindre troende, og nogle muslimske tilhørsforhold har mere at gøre med kultur end religion.

Hvad siger Koranen om hvordan muslimer skal klæde sig?

Koranen siger intetsteds, at vi gennem vores påklædning skal vise omverdenen, at vi er muslimer. Vi skal opføre os og klæde os på en måde, så vi ikke tiltrækker uønsket opmærksomhed og risikerer at blive forulempet. I udøvelsen af vores tro må vi ikke gå til yderligheder.

Hvad må man når man er islamisk gift?

Hvorledes medgiften skal betales, og hvor stor den skal være, fastlægges i ægteskabskontrakten. Kvinden har ret til at nægte manden enhver form for seksuelt samvær, indtil hun har modtaget sin aftalte medgift (4).

Hvordan bliver man gift i islam?

Muslimsk vielse Vielsen på rådhuset finder sted, for at der ikke opstår problemer, hvis det viede/gifte par senere bliver skilt. Hermed skal ægteskabet registreres hos myndighederne. En sheikh/imam skal ved vielsen recitere Sura Al-Fatiha for at vie det forlovede par.

Hvad står i Koranen?

Koranen er islams hellige skrift. Muslimer hævder, at Koranen indeholder summen af de åbenbaringer, som profeten Muhammed fik overdraget af Gud via ærkeenglen Gabriel, fra han i 610 modtog den første åbenbaring, indtil han i 632 afgik ved døden i Medina.

Hvad hedder muslimers hovedbeklædning?

En hijab (udtales [hiˈdjɑb]) er et tørklæde, der dækker håret, halsen og skuldrene. Det bæres offentligt af nogle muslimske kvinder og piger. I traditionel tankegang opfattes hijabben som et symbol på privatliv og ærbarhed. Tørklædets popularitet veksler dog over tid og sted i muslimske kulturer.

Kan man blive gift i Ramadan?

Man bør derfor se virkeligheden i øjnene og erkende at være nygift under Ramadanen nemt kan ende med, at man bryder fasten. Derfor kan det ikke umiddelbart anbefales at blive gift og flytte sammen i Ramadan. Men det er i sig selv ikke forkert at blive gift under Ramadanen.