Table of Contents:

 1. Hvad laver Dronningen i dag?
 2. Hvad er dronningens yndlingsfarve?
 3. Hvilken rolle har Dronningen blandt andet?
 4. Kan en dronning straffes?
 5. Hvor meget tjener en dronning?
 6. Hvem er hofmarskal i dag?
 7. Hvor meget tjener en hofdame?
 8. Hvad laver de kongelige?
 9. Hvad er dronningens yndlingsblomst?
 10. Hvor gammel var dronning Margrethe da hun blev kronet?
 11. Er Marselisborg Slotshave åben?

Hvad laver Dronningen i dag?

Oversigten over officielle programpunkter for den kongelige familie afspejler fortrinsvis aktiviteter, hvor der er presseadgang. Den kongelige familie deltager derudover i en række møder og begivenheder med blandt andet protektioner, organisationer og fonde.

Hvad er dronningens yndlingsfarve?

Vidste du, at dronning Margrethe engang var ved at starte en krig mod Sverige, at hun hader minigolf, og at hendes yndlingsfarve er blå på grund af et særligt toilet? Her får du 80 ting, du måske ikke vidste om Danmarks snart 80-årige regent.

Hvilken rolle har Dronningen blandt andet?

Rolle og pligter som statsoverhoved Dronningens medvirken er således en nødvendig, men ikke tilstrækkelig forudsætning for lovens gyldighed. Som statsoverhoved medvirker Dronningen blandt andet ved regeringsdannelser efter Folketingsvalg.

Kan en dronning straffes?

Den regerende monark kan ikke straffes i Danmark jf. grundloven. Fritagelse for straf omfatter også andre medlemmer af kongehuset, bl.

Hvor meget tjener en dronning?

april 2021 udgør Kongehusets økonomi: Statsydelsen til Dronningen på 7.250.586 kr. pr. måned.

Hvem er hofmarskal i dag?

I Danmark er hofmarskallen chefen for Det Kongelige Danske Hof og leder den regerende konges/dronnings hofstat.

Hvor meget tjener en hofdame?

En hofdame er ofte en adelsdame af lavere rang end den hun bistår, og regnes ikke som tjener. Pligterne varierer fra hof til hof.

Hvad laver de kongelige?

Den kongelige families administration og husholdning varetages af kongehusets hof. Hoffets vigtigste opgave er at assistere regentparret og kongehusets øvrige medlemmer i planlægningen og udførelsen af deres opgaver. Ifølge kongehusets hjemmeside (se kilder) beskæftiger hoffet i dag 130 personer.

Hvad er dronningens yndlingsblomst?

Margueritruten er en turistrute for bilister, som er lagt således, at man følger landets smukkeste vejstrækninger og undervejs passerer ca. 200 af Danmarks mest kendte seværdigheder og attraktioner. Ruten er opkaldt efter dronningens yndlingsblomst, og derfor er ruten markeret med brune skilte med margueritblomsten.

Hvor gammel var dronning Margrethe da hun blev kronet?

Margrethe blev født på Amalienborg. Hun var ikke tronarving ved fødslen, men blev det i 1953, da den ny Tronfølgelov gav mulighed for kvindelig arvefølge. På sin 18-års-fødselsdag blev Margrethe således som tronfølger optaget i statsrådet. Dronningens valgsprog er "Guds hjælp, Folkets kærlighed, Danmarks styrke".

Er Marselisborg Slotshave åben?

Marselisborg Slotspark er åben for offentligheden, når den kongelige familie ikke har residens på slottet. Der er vagtskifte med Den Kongelige Livgarde kl. 12.00 i de perioder, hvor Dronningen opholder sig på slottet.