Table of Contents:

 1. Hvordan bukker man for dronningen?
 2. Hvorfor blev dronning Margrethe dronning?
 3. Hvordan skal man tiltale dronningen?
 4. Hvor er dronning Margrethe henne?
 5. Kan man møde dronningen?
 6. Hvordan kan man møde dronningen?
 7. Hvad ejer dronningen?
 8. Hvordan tiltaler man en konge?
 9. Hvordan skriver man til kronprinsessen?
 10. Hvornår er de kongelige på Graasten Slot?
 11. Hvor opholder Dronningen sig i dag?
 12. Hvordan takker man Dronningen?
 13. Hvilke medaljer kan man få af Dronningen?
 14. Hvornår kan man møde Dronningen?

Hvordan bukker man for dronningen?

Kommentatorerne taler om en "rigtig" måde at neje på, men det er ikke et direkte krav, at ryggen skal stå snorlige og benene bukke sig længere ned, end de måske kan, samtidig med at man hilser og kigger Dronningen i øjnene.

Hvorfor blev dronning Margrethe dronning?

Ved sin fars død den 14. januar 1972 besteg hun tronen som Margrethe 2. af Danmark. Hun blev udråbt som dronning fra Christiansborg Slots balkon af statsminister Jens Otto Krag den 15.

Hvordan skal man tiltale dronningen?

Omtale:
 1. Hendes Majestæt, forkortes H.M.
 2. Hendes Majestæt Dronningen (uden navnet)
 3. H.M. Dronning Margrethe 2. (med forkortelse og navn)

Hvor er dronning Margrethe henne?

Efter fem spændende dage omgivet af vild og smuk natur på Færøerne er dronning Margrethe nu tilbage i Danmark. Ifølge den kongelige kalender har dronning Margrethe taget residens på Amalienborg i København, hvor hun flyttede ind mandag den 19. juli 2021 efter hjemkomsten fra Færøerne.

Kan man møde dronningen?

Ved audienserne er der mulighed for at møde op og få lejlighed til personligt at takke Dronningen for eksempelvis tildelingen af en kongelig orden eller medalje, en kongelig udnævnelse eller for Dronningens deltagelse ved en åbning eller et besøg.

Hvordan kan man møde dronningen?

Vejledning. Det er alene arbejdsgiveren, der har kompetence til at indstille en medarbejder til Dronningens Fortjenstmedalje. En indstilling kan fx underskrives af medarbejderens nærmeste chef. Der er ikke krav om, at det er borgmesteren, der underskriver indstillingen.

Hvad ejer dronningen?

Dronningen modtager en årlig apanage på 85 mio. kr. Hendes nettoformue kommer især fra investeringer, ejendomme og kunst. De royale paladser og kronjuvelerne er i øvrigt ikke en del af hendes personlige formue.

Hvordan tiltaler man en konge?

En mandlig regent, med titel af konge til Danmark, hans hustru, med titlen dronning af Danmark, eller en kvindelig regent, med titlen Danmarks dronning, har prædikat af Majestæt. En regerende dronnings mand har derimod titel af prins(gemal) af Danmark og prædikat af Kongelig Højhed.

Hvordan skriver man til kronprinsessen?

Kronprinsessen. Mary Elizabeth, Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen, Kronprinsesse af Danmark, grevinde af Monpezat, er født den 5.

Hvornår er de kongelige på Graasten Slot?

I 1935 overtog Frederik 9. og Dronning Ingrid brugsretten til Graasten Slot. Slottet har siden fungeret som sommerbolig for den kongelige familie. Det første Graasten Slot var et lille jagtslot opført i midten af 1500-tallet.

Hvor opholder Dronningen sig i dag?

Kongevagten er den mest omfattende og finder sted, når H.M. Dronningen opholder sig på Amalienborg. En palævagt kendetegnes ved, at ingen fra Kongefamilien bor på Amalienborg på det pågældende tidspunkt. H.M. Dronningen har bolig i Christian 9.

Hvordan takker man Dronningen?

Ved audienserne er der mulighed for at møde op og få lejlighed til personligt at takke Dronningen for eksempelvis tildelingen af en kongelig orden eller medalje, en kongelig udnævnelse eller for Dronningens deltagelse ved en åbning eller et besøg.

Hvilke medaljer kan man få af Dronningen?

Danmark har to kongelige medaljer, Den kongelige Fortjenstmedalje og Den kongelige Belønningsmedalje. Den kongelige Fortjenstmedalje er den ældste eksisterende belønningsmedalje i Danmark. Fortjenstmedaljen blev indstiftet i 1792 og findes i to grader, i guld og i sølv.

Hvornår kan man møde Dronningen?

Dronningens Fortjenstmedalje i sølv kan tildeles for en fortjenstfuld indsats efter mindst 40 års uafbrudt ansættelse indenfor samme ansættelsesmyndighed i den offentlige sektor.