Table of Contents:

 1. Hvorfor vil min kanin ikke nusses?
 2. Hvad betyder det når en kanin skære tænder?
 3. Kan to hankaniner fra samme kuld gå sammen?
 4. Kan søskende kaniner gå sammen?
 5. Hvor kan kaniner lide at blive nusset?
 6. Kan en kanin dø af skræk?
 7. Hvad betyder det når en kanin ryster?
 8. Kan to hanner gå sammen?
 9. Hvor længe kan kaninunger gå sammen?
 10. Er det bedst at have to kaniner?
 11. Kan kanin søskende få unger?
 12. Hvad kan man lære en kanin?
 13. Hvor meget forstår kaniner?
 14. Hvad gør kaniner når de er bange?
 15. Hvad kan en kanin dø af?

Hvorfor vil min kanin ikke nusses?

Ørerne, panden og nakken er nogle af deres yndlingssteder og ofte bliver de helt afslappede eller falder halvt i søvn, når man nusser dem. Vær rolig omkring din kanin, da den nemt kan bliver skræmt af hurtige bevægelser og høje lyde.

Hvad betyder det når en kanin skære tænder?

Når din kanin skærer tænder så betyder det, at den oplever smerte. Så kontakt din dyrelæge med det samme! Dog må du ikke forveksle dette med “at klaprer stille med tænderne”, som mange kaniner gør, når de bliver nusset. Det gør den udelukkende fordi, at den synes, at det er herre dejligt.

Kan to hankaniner fra samme kuld gå sammen?

Hankaniner vil slås og skade hinanden så alvorligt, at de fleste, hvis ikke alle, er enige om, at fraråde at hankaniner, der ikke er kastreret, går sammen. Mange kaninavlere vil også fraråde, at hunkaniner går sammen ud fra samme argument. To kaniner to bure, er rådet.

Kan søskende kaniner gå sammen?

Kuld søskende trives generelt bedst sammen, men de bør neutraliseres hvis de er af forskelligt køn. Hunner, der ikke er i familie, kan tolerere hinanden hvis de har god plads, men de kan have konflikter. Intakte hanner vil normalt slås og de kan gøre skade på hinanden.

Hvor kan kaniner lide at blive nusset?

Kaniner er som sagt meget forskellige. Nogle kaniner vil elske at ligge i sofaen sammen med dig og blive nusset bag ørerne, hvorimod andre er mere deres egne, og har mere travlt med, at gå på opdagelse og lave tossestreger.

Kan en kanin dø af skræk?

Alene forskrækkelsen over at blive angrebet kankaninen til at dø af skræk. Kaniner skal altid være i stand til at flygte og gemme sig i huler med flere udgange.

Hvad betyder det når en kanin ryster?

“Hoved flip” er når en kanin ryster hans / hendes hoved meget hurtigt til enten siden eller bagud. Ørerne vil baske lidt. Denne bevægelse, også kendt som en “halv-binky” (se “binky” under overskriften ”Fødder”) angiver glæde, legesyge, eller lykke, dog ikke helt så meget som ved en fuld binky.

Kan to hanner gå sammen?

To hankaniner, der ikke er neutraliseret, vil som udgangspunkt ikke kunne gå sammen. Hanner, der er neutraliseret, vil have lettest ved at gå sammen med andre neutraliserede hanner eller hunner. To hunner, der ikke er neutraliseret, vil nogle gange kunne gå sammen andre gange ikke.

Hvor længe kan kaninunger gå sammen?

Når kaniner er neutraliseret, kan de sættes sammen med både artsfæller af forskelligt og samme køn. Kaniner kan neutraliseres fra de er 4 måneder gamle, men det er dog vigtigt, at man finder en dyrlæge med erfaring i at neutralisere kaniner.

Er det bedst at have to kaniner?

Nyere forskning viser, at kaniner har rigtigt godt af at være sammen med andre kaniner, hvis de kan enes. De tilbringer op til 20 procent af deres tid i umiddelbar nærhed af hinanden. De slikker og nusser hinanden, de ligger op ad hinanden, og de hjælper hinanden med at holde øje med ting, der kan være farlige.

Kan kanin søskende få unger?

En hun og en han sammen vil give en masse unger. En hun kan få op til 11 kuld på et år. Når hun har født kommer hun i brunst med det samme og vil være klar til næste kuld efter 31 dage. I hvert kuld kan der komme op til 8 unger.

Hvad kan man lære en kanin?

Sæt kaninen op i bakken Det gør man for at lære kaninen, hvor bakken er. Læg lidt kanin-ekskrementer og /eller lidt strøelse med urin i bakken, sådan at kaninen forbinder bakken med at besørge. Det er naturligt for kaniner at besørge det samme sted, og det kan du udnytte i træningen.

Hvor meget forstår kaniner?

I naturen er kaniner byttedyr, så normalt er de meget stille af sig. Da de heller ikke kommunikerer særlig meget med deres ansigtsmimik, kan det være lidt svært for os mennesker at aflæse deres sprog, sammenlignet med hunde og katte, der jo er meget tydelige i deres kommunikation med både lyde og mimik.

Hvad gør kaniner når de er bange?

Bliver de bange, løber de ned i deres huler. De er derfor hurtige over korte afstande. Hvis en kanin ikke har mulighed for at komme i skjul, vil den trykke sig fladt mod jorden med ørerne fladt ned langs nakken. Sådan kan den ligge fuldstændigt ubevægeligt i lang tid.

Hvad kan en kanin dø af?

Myxomatose, også kaldet kaninpest, er en virus, der overføres kaniner imellem samt fra insekter, udstyr med mere. Der er tale om en dødelig sygdom med en inkubationstid (tiden fra kaninen bliver smittet til sygdommen viser sig) på mellem 3-5 dage.