Table of Contents:

 1. Hvordan citerer man et citat?
 2. Hvordan citerer man dansk?
 3. Hvor kommer citater fra?
 4. Hvad er kærlighed citater?
 5. Hvordan forkorter man et citat?
 6. Hvordan indleder man til et citat?
 7. Hvordan refererer man til en tekst?
 8. Hvordan skriver man en kilde?
 9. Hvad betyder citerer?
 10. Hvornår bruger man anførselstegn?
 11. Hvad skriver man i introduktion?
 12. Hvordan henviser man til en avisartikel?
 13. Hvad er en kildeangivelse?

Hvordan citerer man et citat?

Hvordan du citerer, afhænger først og fremmest af, hvilken form for litteraturhenvisning du vælger. Et citat kan markeres på forskellige måder, fx ved anførselstegn, indryk, mindre linjeafstand eller ændret skrifttype. Hvis du udelader noget i dit citat, kan det markeres med (…) eller […].

Hvordan citerer man dansk?

Et citat bør grafisk angives ved, at man som ovenfor bruger kursiv og/eller citationstegn: ”…”, og forfatteren skal altid anføres i tilknytning til citatet, enten i selve teksten, f. eks. ”som Christian Molbech skriver i Dansk Ordbog“, eller i fodnoten.

Hvor kommer citater fra?

Mennesker huskes for det, de har sagt eller skrevet – ofte i form af citater. Udtryk, som ofte citeres og lever på folkemunde, kaldtes bevingede ord allerede hos Homer, både i Iliaden og Odysseen.

Hvad er kærlighed citater?

Kærlighed er som vilde blomster; den findes ofte på de mest usandsynlige steder. Gift dig ikke med en én du kan leve sammen med; gift dig med én du ikke kan leve uden. Kærligheden rammer dig måske kun én gang, men den kan vare en livstid. Hvis kærligheden er en illusion, så til helvede med virkeligheden.

Hvordan forkorter man et citat?

Fjernelse og forkortelse af tekst Når du fjerner ord i en sætning skal du angive tre punktummer og sætte mellemrum mellem disse. Fjerner du en hel sætning fra citatet skal du angive fire punktummer med mellemrum. Det første punktum angiver et punktum for foregående sætning.

Hvordan indleder man til et citat?

Introducer citatet Man skal altid give læseren så megen information om den sammenhæng, som citatet indgår i, at han kan forstå det, når han møder det i teksten. Citerer man fra en artikel eller en fagbog, skal man som minimum introducere forfatteren.

Hvordan refererer man til en tekst?

Første gang du angiver en reference i teksten, skal du selvfølgelig medtage forfatter, årstal og evt. sidetal, men i de efterfølgende referencer kan du nøjes med at angive årstal (evt. m. sidetal) i parentes.

Hvordan skriver man en kilde?

En kildeliste skal give et præcist overblik over, hvor du har fået dine informationer fra....Disse oplysninger tages med hvis det er muligt:
 1. Tekstforfatter (hvis det er muligt)
 2. Sidens eller tekstens overskrift (hvis det er muligt)
 3. Websidens navn.
 4. Besøgt dato (Datoen du besøgte siden)
 5. URL-adresse (link)
9. maj 2018

Hvad betyder citerer?

Citere betyder omtrent det samme som Anføre.

Hvornår bruger man anførselstegn?

Citationstegn (også kaldet gåseøjne, anførselstegn eller repliktegn) bruges i skrift som tegnsætning til at markere citater, tale eller udtryk. Citationstegn anvendes også, når der er ord, udtalelser eller udtryk, hvis betydning man ikke tror på eller mener er misvisende.

Hvad skriver man i introduktion?

Indledningen skal føre din læser ind i opgaven - se det som om, du skal tage din læser i hånden og føre vedkommende hen til startlinien for din opgave. Når læseren står der, skal han/hun gerne vide, hvad der er i vente. Derfor skal din indledning udover at introducere dit emne også afgrænse det.

Hvordan henviser man til en avisartikel?

Forfatter (måned, årstal). Titel på artikel. Titel på magasin, bind(nummer), x-x.

Hvad er en kildeangivelse?

Kildeangivelse, oplysning om, hvem der er ophavsmand til et værk, samt om værkets titel, udgivelsesår mv. Ved offentlig gengivelse af andres værker er man i medfør af Ophavsretsloven pligtig til at angive kilden i overensstemmelse med, hvad god skik kræver.