Table of Contents:

  1. Hvor længe kan en præsident i USA sitte?
  2. Hvem leder Ukraine?
  3. Hvad indebærer det at være præsident?
  4. Hvad handler konflikten mellem Rusland og Ukraine?
  5. Hvordan er situationen i Ukraine?
  6. Hvem var præsident under 2 verdenskrig?
  7. Hvad er præsidentens opgave?

Hvor længe kan en præsident i USA sitte?

Præsidenten og vicepræsidenten vælges på en fælles kandidatliste. Præsidenten kan samlet være ved magten i 10 år, da personen kan genvælges én gang plus det er tilladt at have siddet som præsident i op til en halv periode inden man bliver valgt første gang hvis den tidligere præsident har måttet gå af før tid.

Hvem leder Ukraine?

Den nuværende præsident er Volodymyr Zelenskyj som overtog embedet fra Petro Porosjenko 20. maj 2019.

Hvad indebærer det at være præsident?

Præsidentielt demokrati Her forener præsidenten rollen som statsoverhoved og regeringschef (ministerpræsident). En sådan har store magtbeføjelser og bliver typisk valgt direkte af folket, hvilket kan medføre en stærk position over for parlamentet.

Hvad handler konflikten mellem Rusland og Ukraine?

Underliggende årsager og drivkræfter i konflikten Der bor omkring 17% etniske russere i Ukraine og endnu flere taler russisk som førstesprog. Russiske myndigheder, ledet af præsident Vladimir Putin, hævder, at Rusland har et ansvar over for etniske russere i Ukraine, hvoraf de fleste bor i øst.

Hvordan er situationen i Ukraine?

Ambassaden i Kiev er midlertidigt lukket. Udenrigsministeriet har derfor meget begrænsede muligheder for at rådgive om situationen i landet og at yde konsulær bistand i den nuværende situation. De ukrainske myndigheder har fra den 24. februar indført militær undtagelsestilstand.

Hvem var præsident under 2 verdenskrig?

Franklin Delano Roosevelt (født 30. januar 1882, død 12. april 1945) var en amerikansk politiker og USA's 32. præsident i perioden 19.

Hvad er præsidentens opgave?

Kongressens opgave er at vedtage lovgivning. Præsidentens opgave er at implementere de vedtagne lovforslag. Domstolenes opgave er at fortolke lovgivningen og dømme i retssager ud fra denne fortolkning.