Table of Contents:

 1. Kan rotter slå kaniner ihjel?
 2. Kan kaniner grave sig ud?
 3. Hvornår er kaniner mest aktive?
 4. Er kaniner kloge?
 5. Hvad betyder det når en kanin tisser på dig?
 6. Hvad lever vilde kaniner af?
 7. Kan man have kaniner frit i haven?
 8. Hvor mange timer sover en kanin i døgnet?
 9. Kan en mår dræbe en kanin?
 10. Kan kaniner fryse ihjel?
 11. Hvor langt kan en kanin grave?
 12. Hvor langt ned graver en kanin?
 13. Hvornår er kaniner vågne?
 14. Hvordan ved jeg om min kanin er glad?
 15. Hvor godt husker kaniner?

Kan rotter slå kaniner ihjel?

Rottefrit kaninbur Da der er mad i og omkring kaninbure, vil de ofte søge derhen i jagten på noget at spise. Rotter kan overføre sygdomme til kaniner, og de kan æde kaniner, primært unger, men er de tilstrækkelig sultne, kan de godt angribe voksne kaniner.

Kan kaniner grave sig ud?

Kaniner er dygtige gravere, så er der ikke tråd eller fliser i bunden af løbegården er der en pæn risiko for, at kaninen kan grave sig ud, og der er en risiko for, at rovdyr graver sig ind. Kaniner hopper også højere end man lige regner med, så hegnet skal være pænt højt og løbegården skal evt. være overdækket.

Hvornår er kaniner mest aktive?

Vilde kaniner er mest aktive i skumringen og opholder sig i deres gange og huler i løbet af dagen. I fangenskab har kaniner imidlertid i høj grad tilpasset sig menneskers døgnrytme, selv om man stadig ofte vil kunne se kaniner tage sig en lur midt på dagen.

Er kaniner kloge?

Kaniner er, modsat manges overbevisning, ret intelligente dyr og forholdsvis lærenemme. De kan nemt lære, at forbinde lyde med f. eks. mad og kan også lære, at komme når du kalder.

Hvad betyder det når en kanin tisser på dig?

På samme måde som vi kender det fra hunde, så vil kaniner også markere deres territorium med urin. Kaniner er territoriale dyr, hvorfor nogle ejere oplever en vred kanin, der napper eller bider, hvis ejeren roder rundt i deres bur eller stikker hånden ind i deres bur.

Hvad lever vilde kaniner af?

Vilde kaniner spiser mest græs og urter - og også gerne korn og andre afgrøder fra landmandens mark. De kan også godt lide unge skud og bark fra unge løv- og nåletræer. Hvis en flok af vilde kaniner først går i gang med at gnave, kan de ødelægge en nytilplantet skov - eller en mark eller køkkenhave.

Kan man have kaniner frit i haven?

Normalt kan man starte med at lukke kaninerne i haven, når der er omkring 15 grader. Man kan dog sagtens give kaninerne en kort løbetur i haven, hvis vejret er koldere, men ikke for længe af gangen.

Hvor mange timer sover en kanin i døgnet?

12-16 timer om dagen og mest omkring skumringen, dvs. morgen og aften. De sover ikke mange timer i træk som os mennesker, men istedet kortere perioder hele døgnet.

Kan en mår dræbe en kanin?

Kaniner har mange naturlige fjender, både til lands og i luften. Måren, ræven og hunden er alle kendte for at tage kaniner. Der er også flere rovfugle der udgør en trussel for kaniner. Kaninerne bør derfor som minimum være i en rovdyrsikret voliere i de mørke timer.

Kan kaniner fryse ihjel?

Raske kaniner har således ingen problemer med at klare selv 15 minusgrader, men der er nogle ting du skal være opmærksom på. Syge og svage kaniner kan bukke under i kulden. Tjek derfor din kanins helbred. Pelsen skal være glat og ren, der må ikke sidde tørret afføring i bagdelen på den, øjerne skal være klare.

Hvor langt kan en kanin grave?

Du skal huske på at kaniner kan grave ned under nettet hvis de ikke gider at være inde i indhegningen . Jeg tror godt at den kan springe 90cm hvis den vil, men det er sjældent at de gør det . Husk at holde øje med den hele tiden.

Hvor langt ned graver en kanin?

Nogle kaniner graver aldrig, andre laver ikke andet. Hvis du har et stykke jord eller en sandkasse i haven, vil kaninerne ofte vælge at grave dér, i stedet for ude ved hegnet.

Hvornår er kaniner vågne?

En kanin er aktiv ca. 12-16 timer om dagen og mest omkring skumringen, dvs. morgen og aften. De sover ikke mange timer i træk som os mennesker, men istedet kortere perioder hele døgnet.

Hvordan ved jeg om min kanin er glad?

Slikken er det næstsidste tegn på hengivenhed. Det er en kanins måde at soignere dig på, og han / hun vil kun soignere dig, hvis han / hun elsker dig. Nogle kaniner er meget glade for at slikke deres ejer på hænderne eller på tøjet. Ofte er slikken ledsaget af nussen og kælen.

Hvor godt husker kaniner?

Kaniner har rigtig god hukommelse. De glemmer ikke deres negative oplevelser og følelser, nemt. For at skabe et godt bånd med din kanin, er det vigtigt at få dem til at føle sig tilpas og sikre til enhver tid. Selv om de løbende har voksende tænder som gnavere, så er de ikke gnavere.