Table of Contents:

  1. Kan man stadig få tatoveringer?
  2. Hvornår Bliver tatoveringer ulovlige?
  3. Hvornår bliver det ulovligt at tatovere?
  4. Hvornår bliver tatoveringer forbudt?
  5. Kan man ikke få tatoveringer mere?

Kan man stadig få tatoveringer?

Den 4. januar 2022 træder EUs nye kemikalielovgivning i kraft. Det betyder, at stoffer, der i dag er at finde i noget af den blæk til tatoveringer, bliver forbudt. ... Den nye lov, med navnet REACH, kommer efter en mistanke om, at stoffer i tatoveringer og permanent makeup kan være kræft- og allergifremkaldende.

Hvornår Bliver tatoveringer ulovlige?

En ny EU-lov betyder nemlig, at en lang række tatoveringsfarver fra 4. januar er ulovlige, fordi de indeholder nogle af de 4.000 indholdsstoffer, loven forbyder. Årsagen er mistanke om, at stofferne kan være allergi- og kræftfremkaldende. Tatovør Søren Granhof Schjøtt om kræft som følge af tatoveringer.

Hvornår bliver det ulovligt at tatovere?

Reglerne finder anvendelse fra den 4. januar 2022. Årsagen til lovgivningen er en mistanke om allergi- og kræftfremkaldende stoffer i blæk. Mere end 4000 kemiske stoffer i blæk bliver gjort forbudte.

Hvornår bliver tatoveringer forbudt?

Der er tale om stort set alle farver med undtagelse af grøn og blå. Det vil sige at tatoveringer med sort, grå og hvid blæk også stadig er lovligt i deres nuværende form. Reglerne gælder fra 4. januar 2022.

Kan man ikke få tatoveringer mere?

Men reglerne gør det stort set umuligt at lave tatoveringer, og hvis udviklingen fortsætter, ser det sort ud for branchen. Sådan lyder det fra Brian Grønhøj, som er tatovør og indehaver af to tattooshops i Aalborg. - Vi er de nye minkavlere. Vi er nødt til at dreje nøglen om, hvis vi skal leve op til lovgivningen.