Table of Contents:

 1. Hvad står UAE for?
 2. Hvad hedder de syv emirater?
 3. Hvem ejer Dubai?
 4. Hvor mange koner har sheiken i Dubai?
 5. Hvad for et land ligger Dubai i?
 6. Hvor ligger emirater?
 7. Hvordan tjener Dubai penge?
 8. Hvad hedder indbyggerne i Dubai?
 9. Hvem er leder i Dubai?
 10. Hvilken titel har overhovedet i Qatar?
 11. Er Dubai Europa?

Hvad står UAE for?

Forenede Arabiske Emirater (arabisk: دولة الإمارات العربية المتحدة, tr. Dawlat al-Imārāt al-'Arabīyah al-Muttaḥidah, forkortet FAE (den engelske forkortelse: UAE står for United Arab Emirates), er en suveræn forbundsstat i Mellemøsten.

Hvad hedder de syv emirater?

De Forenede Arabiske Emirater (herefter FAE) blev dannet i 1971, da de selvstændige emirater Abu Dhabi, Dubai, Ajman, Fujairah, Sharjah, Umm al-Quwain og i 1972 Ras al-Khaimah besluttede sig for at danne en løs federation. De syv små emirater havde indtil da været britiske protektorater.

Hvem ejer Dubai?

Dubais største by og hovedstad hedder også Dubai. Emiratet styres enevældigt af sin emir som er sheik Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

Hvor mange koner har sheiken i Dubai?

Informationen kan være hentet fra Wikidata. Mohammed bin Rashid Al Maktoum (arabisk: محمد بن راشد آل مكتوم) (født 22. juli 1949) er statsminister og vicestatsminister for de Forenede Arabiske Emirater og hersker over Dubai. Han er tredje søn af Rashid bin Saeed Al Maktoum, har to koner og otte sønner og 11 døtre.

Hvad for et land ligger Dubai i?

Dubai er en by i de Forenede Arabiske Emirater (UAE) samt hovedstaden i emiratet Dubai. Den har 2.502.715 indbyggere og er dermed den største by i de Forenede Arabiske Emirater. Den ligger ved sydøstkysten af Den Persiske Golf tæt ved grænsen til Emiratet Sharjah, hvis hovedstad Sharjah den er vokset sammen med.

Hvor ligger emirater?

De Forenede Arabiske Emirater ligger på sydkysten af den Persiske Bugt, i den nordøstlige del af Den arabiske halvø. I øst grænser landet til Oman-bugten. Landets vigtigste byer ligger ved den Persiske Bugt.

Hvordan tjener Dubai penge?

Dubai producerer langt mindre olie end Abu Dhabi og forsøger derfor at fremme sin økonomi ved at fremme industri og serviceerhverv. Man har også indset, at de enorme olieindtægter en dag vil tørre ud, hvorfor man satser voldsomt på andre forretningsområder.

Hvad hedder indbyggerne i Dubai?

Dubai er det næststørste (efter Abu Dhabi) af de syv Forenede Arabiske Emirater ved Den Persiske Golf. Emiratet havde i 2013 2,1 millioner indbyggere, hvoraf langt de fleste boede i Dubai by. 90 procent af indbyggerne er gæstearbejdere, især asiater, men også europæere og amerikanere.

Hvem er leder i Dubai?

Hans højhed Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum bliver Dubais leder samt visepræsident og premierminister for UAE.

Hvilken titel har overhovedet i Qatar?

Ny selvstændighed. Efter briternes tilbagetog proklamerede Qatar den 1. september 1971 sin selvstændighed, og Sheiken ændrede sin titel til Emir. Samme år blev verdens største naturgasområde opdaget i Qatar.

Er Dubai Europa?

Dubai er en by i de Forenede Arabiske Emirater (UAE) samt hovedstaden i emiratet Dubai. Den har 2.502.715 indbyggere og er dermed den største by i de Forenede Arabiske Emirater. Den ligger ved sydøstkysten af Den Persiske Golf tæt ved grænsen til Emiratet Sharjah, hvis hovedstad Sharjah den er vokset sammen med.