Table of Contents:

 1. Hvad kan siges at være det vigtigste budskab i Koranen?
 2. Hvordan lyder den islamiske trosbekendelse?
 3. Er det haram at tage billeder?
 4. Hvad er budskabet i Koranen?
 5. Hvad er haram?
 6. Hvad består den buddhistiske trosbekendelse af?
 7. Hvad siger Koranen om billedforbud?
 8. Hvilken genre er haram?
 9. Hvad er en fatwa?
 10. Hvad er almisse i islam?

Hvad kan siges at være det vigtigste budskab i Koranen?

Koranen (fra arabisk: القرآن, al-qurʼān, “recitationen, oplæsningen“) er islams centrale religiøse tekst, som muslimer anser for at være Guds åbenbaringer som overdraget til hans profet Muhammed. Religionen islams troslære, etik og retslære hviler på Koranen.

Hvordan lyder den islamiske trosbekendelse?

Trosbekendelsen hedder på arabisk shahada. Den består af to sætninger, der lyder: "Jeg bevidner (ashhadu an), at der ikke er nogen gud undtagen Gud (la ilaha illa llah), og Muhammed er hans sendebud (wa-muhammada rasul allah)." Når man siger disse ord, bevidner eller bekræfter man sin tro.

Er det haram at tage billeder?

Begrundelsen var det klassiske i islamisk jura, at mennesker ikke må gøre sig "billeder med skygge", da disse er afgudsbilleder samt at mennesket ikke må gå Gud i bedene som skaber. muftien citerede profeten Muhammed for, at "engle vil ikke gå ind i et hus, hvor der er hunde eller billeder".

Hvad er budskabet i Koranen?

Koranens budskab Der er fx de evindelige påmindelser om, at de vantro skal brænde i helvedes flammer, som gentages igen og igen og igen, hvor helvedets tortur ofte beskrives i makabre malende billeder. Derudover er der de mange opfordringer til at finde og slå de vantro ihjel.

Hvad er haram?

Haram betyder ”forbudt” på arabisk i modsætning til halal, der betyder ”tilladt”.

Hvad består den buddhistiske trosbekendelse af?

Alle, der ønsker at blive Buddhist, skal sige dem tre gange....De tre juveler
 • Jeg tager min tilflugt til Buddha.
 • Jeg tager min tilflugt til dharma.
 • Jeg tager min tilflugt til sangha.

Hvad siger Koranen om billedforbud?

I moskéer og hellige bøger som Koranen er der ingen billeder af mennesker. Nogle muslimer mener, at billeder er decideret forbudt. Andre mener, at man som muslim godt må tegne levende væsner og også Muhammed.

Hvilken genre er haram?

I 2016 udkom Kristina Aamands første ungdomsroman ”Haram”. Som en del af forlaget Gyldendals SPURT-serie er det en kort young adult-roman fortalt i et let tilgængeligt sprog. Haram betyder ”forbudt” på arabisk i modsætning til halal, der betyder ”tilladt”.

Hvad er en fatwa?

Fatwa (arabisk: فتوى, flertal fatāwa, ~belæring) er en rådgivende udtalelse, sædvanligvis i sammenhængen udstedt af en autoritet inden for islam, som hovedregel en ayatollah eller mufti til vejledning for, hvordan muslimer bør forholde sig til konkrete og aktuelle spørgsmål.

Hvad er almisse i islam?

Zakat er en islamisk almisse. En troende muslim har pligt til en gang om året at give en bestemt andel af sin formue. Ordet har egentlig betydningen at rense sig. Det kan forstås på den måde, at man skal tænke mindre på penge og mere på Gud.