Table of Contents:

 1. Hvad skal et vidne til bryllup?
 2. Hvad siger man til et bryllup?
 3. Hvordan sidder brudeparret i kirken?
 4. Hvad siger man ja til i kirken?
 5. Hvem kan forestå en vielse?
 6. Hvad koster en vielsesattest?
 7. Hvem følger bruden op kirkegulvet?
 8. Hvor mange gange skal man sige ja til dåb?
 9. Hvordan bliver man giftefoged?
 10. Hvordan bliver man gift i haven?
 11. Hvor får jeg en ny vielsesattest?
 12. Hvordan får jeg en kopi af min vielsesattest?

Hvad skal et vidne til bryllup?

Udover giftefogeden skal der være to vidner til stede under vielsen, som kan skrive under på, at alt er foregået lige efter bogen. Har I ikke selv to personer med, der kan vidne, vil der i stedet være to embedsmænd fra kommunen. Det er dog typisk kun, hvis I vælger at blive gift på en hverdag.

Hvad siger man til et bryllup?

Tillykke med at I har fundet jeres partner for livet! Vi ønsker jer stor velstand i livet – mest af alt velstand i jeres kærlighed til hinanden! Hav et dejligt bryllup og et endnu bedre ægteskab med hinanden! Hav et fantastisk liv i ægteskabets navn, I fortjener det så meget begge to.

Hvordan sidder brudeparret i kirken?

Placering i kirken I moderne tid er det mere normalt at brudens familie og venner sidder til venstre for altergangen og gommens familie sidder til højre for altergangen. Dette er i forlængelse af at gommens plads ved alteret jo er til højre side og brudens er til venstre.

Hvad siger man ja til i kirken?

Barnet får en plads i det kristne fællesskab med alle dets traditioner og bliver medlem af kirken. Hvad siger jeg ja til? Barnet bliver døbt på den kristne tro og får et fundament at stå på. Derfor svarer vi i dåben ja til den kristne trosbekendelse.

Hvem kan forestå en vielse?

En borgerlig vielse kan foretages af borgmesteren eller en anden person, som borgmesteren har bemyndiget til det. I kan frit vælge, hvilken kommune I vil giftes i. Vielsen foregår som regel på rådhuset, men borgmesteren kan tillade, at vielsen foregår fx i en skov eller park.

Hvad koster en vielsesattest?

Vielsesattesten er gratis. Er du gift i den danske folkekirke, skal du henvende dig til den kirke, hvor du er blevet gift, for at få en ny vielsesattest.

Hvem følger bruden op kirkegulvet?

Der er mange skikke og traditioner knyttet til et bryllup – også når det kommer til, hvem der skal følge bruden op ad kirkegulvet. Traditionen siger, at brudens far skal følge hende op og give hende bort til den ventende gom. Denne tradition bunder i, at brudeparret i gamle dage ikke boede sammen inden brylluppet.

Hvor mange gange skal man sige ja til dåb?

Den som bærer barnet, siger barnets fulde navn og svarer på barnets vegne ja til de efterfølgende spørgsmål til trosbekendelsen. Til sidst svarer man ja til spørgsmålet “Vil du døbes på denne tro”. I nogle kirker skal man svare ja 5 gange under dåben, mens det i andre kirker kun er 3, det aftaler du med præsten inden.

Hvordan bliver man giftefoged?

For at booke en privat giftefoged, skal I indsende en ægteskabserklæring. I erklæringen kan I angive, at I ønsker at booke en giftefoged. Når jeres erklæring er godkendt, vil I blive kontaktet af Vielseskontoret for at aftale detaljerne for jeres vielse.

Hvordan bliver man gift i haven?

I kan vælge at blive gift i en have, en park eller noget helt tredje. Der er som sådan ikke nogen regler for, hvor i kan blive viet henne. Det vil bare kræve lidt mere arbejde af jer. I skal nemlig sørge for at finde den person, der må og vil vie jer udenfor rådhuset.

Hvor får jeg en ny vielsesattest?

Hvis du er blevet gift på rådhuset, skal du kontakte borgerservice for at få en ny vielsesattest....Der er tre muligheder:
 1. Digital Post. Attesten, som du modtager digitalt, er digitalt signeret.
 2. Brevforsendelse. ...
 3. Afhentning på et kirkekontor.

Hvordan får jeg en kopi af min vielsesattest?

Har du mistet din vielsesattest, kan du helt gratis bestille en ny. Er du blevet viet i en dansk folkekirke, kan du enten bestille attesten digitalt på borger.dk eller henvende dig til den kirke, du blev gift i. Møder du personligt op i kirken, skal du huske at medbringe billedlegitimation.