Table of Contents:

 1. Hvad er Aponeurosis Palmaris?
 2. Hvilken muskelgruppe samler fingrene?
 3. Kan ikke bruge højre hånd?
 4. Hvad hedder de forskellige dele af hånden?
 5. Hvad hedder fingrenes led?
 6. Hvad hedder oversiden af hånden?
 7. Hvordan føles en blodprop i hånden?
 8. Kan ikke knytte hånden?
 9. Hvilket led er håndledet?
 10. Hvad er der i hånden?
 11. Hvad er håndroden?
 12. Kan man få en blodprop i hånden?
 13. Hvordan ved man om man er ved at få en blodprop?
 14. Kan ikke bøje fingrene?

Hvad er Aponeurosis Palmaris?

I håndfladen findes en flad seneudbredning, aponeurosis palmaris, som spændes, når fingrene strækkes, og hvortil huden er stramt nedbundet. Fingerspidserne er på bøjesiden polstrede med fedtvæv, og huden er nedbundet direkte til den underliggende knogle; neglene er dannet af specialiserede hudceller.

Hvilken muskelgruppe samler fingrene?

Hovedspørgsmål: Underarmens muskler. Underarmen muskler: Underarmen er præget af muskler proksimalt og sener distalt. Musklerne er anordnet, så de virker på albueleddet, radioulnarleddet, håndleddet og fingrene.

Kan ikke bruge højre hånd?

Hvad skyldes karpaltunnelsyndrom? Af forskellige grunde kan der blive for trange pladsforhold i karpaltunnelen. Medianus-nerven kommer da i klemme, og der kan opstå symptomer i hånden og nogle af fingrene svarende til nervens udbredning. Den mest almindelige årsag er irritation i vævet (inflammation).

Hvad hedder de forskellige dele af hånden?

Hånden består af 27 knogler og opdeles i håndroden (carpus), mellemhånden (metacarpus) og fingrene (digiti sg. digitus (manus)), der for tommelfingerens vedkommende består af 2, de andre fingre af 3 knogler (phalanx/phalanges).

Hvad hedder fingrenes led?

Fejlstilling i fingrenes proksimale interfalangeal (PIP)- led og distale interfalangeal (DIP)-led ses jævnligt i konsultationen hos både alment praktiserende læger, i skadestueregi og i håndkirurgiske ambulatorier. Anamnesen er yderst vigtig, da de tilgrundliggende årsager har betydning for behandlingstilbuddet.

Hvad hedder oversiden af hånden?

Seneskeder. På over- og undersiden af håndleddet findes en række små kanaler, hvor sener, blodkar og nerver passerer fra underarmen til hånden. På undersiden af håndleddet kaldes denne kanal for karpaltunnellen. På oversiden ses samme princip, blot løber her andre sener, kar og nerver.

Hvordan føles en blodprop i hånden?

Når man får en blodprop i arterien, opleves typisk først stærke smerter efterfulgt af nedsat bevægelighed og følelse i armen samtidigt med, at armen bliver kold og bleg (senere blålig).

Kan ikke knytte hånden?

Skade på medianusnerven (hulhåndsnerven) Afklemning af medianusnerven, også kaldet hulhåndsnerven, på grund af hævelse af ledhinden og ophobet væske i håndleddet kan medføre nerveskade som fører til, at du ikke kan: Knytte hånden.

Hvilket led er håndledet?

Håndleddet er et ellipsoidled, der tillader stor bevægelse (fleksion, ekstension, abduktion og adduktion). Det myldrer med ledbevægelser i hånden, hvilket er værd at skrive sig bag øret i forhold til de kropspraksisser, vi indgår i: Fingerknogler er eksempelvis hængselled, og de kan gribe.

Hvad er der i hånden?

Hånden består af 27 knogler og opdeles i håndroden (carpus), mellemhånden (metacarpus) og fingrene (digiti sg. digitus (manus)), der for tommelfingerens vedkommende består af 2, de andre fingre af 3 knogler (phalanx/phalanges).

Hvad er håndroden?

Håndroden består af 8 knogler, som er tæt forbundet med hinanden med stærke ledbånd. Håndroden danner derfor en kompakt og stærk enhed mellem underarmens 2 knogler på den ene side og mellemhåndens 5 knogler på den anden side.

Kan man få en blodprop i hånden?

Ved betændelse i overfladiske blodårer kan man mærke venen som en hård streng, f. eks. på hånden, armen eller foden. Ofte opstår årebetændelsen i åreknuder på benene.

Hvordan ved man om man er ved at få en blodprop?

Der opstår først smerter, så bliver benet eller armen kold og bleg. Senere bliver den blålig, der kan komme føleforstyrrelser, og der kan være nedsat kraft af armen eller benet. Hvis man har haft åreforkalkning, før blodproppen kom, og derfor har udviklet nye små blodårer, behøver symptomerne ikke være så voldsomme.

Kan ikke bøje fingrene?

Springfinger. Springfinger opstår ved irritation af fingrenes bøjesener. Herved kan der opstå en forsnævring i seneskeden, der medfører nedsat bevægelighed. I nogle tilfælde kan senen sidde fast, når man prøver at bøje fingeren.