Table of Contents:

 1. Hvad gør jeg hvis jeg modtager forkert post?
 2. Er det lovligt at åbne andres post?
 3. Hvad betyder modtagelse nægtet PostNord?
 4. Kan man ændre leveringsadresse PostNord?
 5. Er PostNord statsejet?
 6. Hvordan kontakter man PostNord?
 7. Hvordan kontakter jeg PostNord?
 8. Hvor kan man aflevere sine breve?
 9. Er det strafbart at læse andres mail?
 10. Hvad forstår man ved brevhemmelighed?
 11. Hvor lang tid tager det for et brev at komme frem?
 12. Hvor lang tid går der før man modtager et brev?
 13. Hvem har ansvaret for et brev?

Hvad gør jeg hvis jeg modtager forkert post?

Du er velkommen til at kontakte vores kundeservice på telefon 70 11 12 30. Vi svarer alle hverdage fra 8.00-17.00.

Er det lovligt at åbne andres post?

Brevhemmelighed, uberettiget åbning og læsning af andres breve straffes som krænkelse af brevhemmeligheden efter Straffelovens § 263. Bestemmelsen gælder også for telegrammer, men ikke for åbne brevkort. Tilsvarende krænkelser af elektronisk post bedømmes som aflytning.

Hvad betyder modtagelse nægtet PostNord?

Hvis der efter Kundeaftalens ophør indgår forsen- delser sendt som "Modtageren betaler portoen" til PostNord, kan Kunden nægte modtagelse af sådanne forsendelser, hvorefter forsendelsen retur- neres til afsender, hvis afsender er oplyst, og ellers til Returposthuset med oplysning om modtagelse nægtet.

Kan man ændre leveringsadresse PostNord?

I stedet for at vi lægger pakken til afhentning på posthuset eller i Pakkeboksen, kan du nu give PostNord en engangsfuldmagt. Det betyder, at du selv kan vælge, om den pågældende pakke skal stilles et sted på din adresse fx i garagen eller om den skal afleveres til din nabo.

Er PostNord statsejet?

Postnord er statsejet. Den danske stat ejer 40 procent, mens den svenske ejer 60 procent.

Hvordan kontakter man PostNord?

Ring til os på tlf. 70 11 12 30.

Hvordan kontakter jeg PostNord?

Kundeservice: Hvis du er erhvervskunde og har spørgsmål til os, så kan du kontakte vores kundeservice på . Hvis du henvender dig som privatkunde kan du kontakte vores kundeservice på . Du kan også skrive til os på Facebook eller Twitter @postdanmark, hvis du foretrækker det.

Hvor kan man aflevere sine breve?

Du kan aflevere almindelige breve i postkasserne. Postkasser tømmes dagligt på hverdage. Bemærk: Quickbreve skal afleveres på posthuset. Du kan finde information om seneste indleveringsfrist for disse for dag til dag levering, hvis du klikker på det enkelte posthus.

Er det strafbart at læse andres mail?

Brevhemmelighed, Straffeloven §263 Så det vil altså sige, at det er ulovligt at stjæle eller få adgang til andres adgangskoder og læse deres mails, samtaler på sociale medier, sms'er mv, ligesom det også er ulovligt hemmeligt at aflytte eller optage samtaler og telefonsamtaler, som man ikke selv deltager i.

Hvad forstår man ved brevhemmelighed?

Hvis post sendes til en fysisk person eller adresseres personligt til en medarbejder ved en juridisk person, er det et brud på brevhemmeligheden, hvis andre åbner posten uberettiget. Det gælder eksempelvis hvis en kæreste, bror eller ægtefælle åbner brevet for at finde oplysninger om personen.

Hvor lang tid tager det for et brev at komme frem?

Hvornår kan jeg forvente mine breve og pakker leveret? Pakker og Quickbreve leveres fra dag til dag fra mandag til fredag, mens almindelige breve leveres inden for 5 hverdage. Pakker bestilt uden omdeling leveres direkte til posthuse og Pakkebokse fra mandag til lørdag.

Hvor lang tid går der før man modtager et brev?

Breve er til dig, som prioriterer pris frem for hastighed. Breve når modtageren inden for fem hverdage efter indlevering.

Hvem har ansvaret for et brev?

Forbrugermeningen svarer: Det er altid afsenderen af posten der bærer ansvaret for at den når frem. Det er altså ikke din lillebrors skyld, eller din eller PostDanmark. Det er simpelthen afsenderen af brevet der selv er ansvarlig for at din lillebror modtager det.