Table of Contents:

 1. Hvorfor opstod popkunst?
 2. Hvad kendetegner Pop Art?
 3. Hvordan laver man Pop Art?
 4. Hvordan opstod Pop Art?
 5. Hvornår sluttede Pop Art?
 6. Hvordan kan man beskrive Robert rauschenbergs værker og hvilke genstande bruger han?
 7. Hvornår sluttede Pop Art perioden?
 8. Hvornår kom Pop Art til Danmark?
 9. Hvad er samtidskunstens tendenser?
 10. Hvornår begyndte samtidskunst?

Hvorfor opstod popkunst?

Popkunst - eller Pop Art opstod i 1950'erne med undersøgelser i den populære bykulturs natur, især blandt Independent Group i London. Retningen blomstrede i 1960'erne som et væsentligt islæt i kunsten efter at have overtaget visse ideer med rødder i Dadaismen.

Hvad kendetegner Pop Art?

Popkunst eller pop art er en kunstretning, der gør op med abstrakt ekspressionisme og søger mod den figurative kunst med temaer fra massekulturen. Begrebet blev skabt i 1956 af den engelsk-amerikanske kunstkritiker Laurence Alloway, men blev først bredt kendt og brugt i 1960'erne.

Hvordan laver man Pop Art?

Opbygning af PopArt maleri
 1. Opbygning af baggrund. Jeg ved, at mange kæmper med opbygning af baggrund. ...
 2. Farvererige Pop Art malerier. ...
 3. Baggrunds effekter på malerier. ...
 4. Redigering af motiv til optegning. ...
 5. Motivet blæses op. ...
 6. Tekster og personlige budskaber.
29. maj 2020

Hvordan opstod Pop Art?

Pop Art startede som en kunstretning, der opstod efter modernismen og denne kunstretning gjorde oprør med abstrakt ekspressionisme. Ifølge flere eksperter betegnes opgøret med det elitære i kunsten og det postmoderne mediesamfund som et forsøg på at skabe det enkle og genkendelige maleri i stedet for.

Hvornår sluttede Pop Art?

Kunst: Perioden mellem 19 var en særlig rig tid, fortæller en af samme grund overdådig udstilling i Centre Pompidou i Paris. I kunst, film, mode, design, arkitektur, reklame, tegneserier og nysyn på tilværelsen i det hele taget var der en voldsom energi, vi stadig bruger af.

Hvordan kan man beskrive Robert rauschenbergs værker og hvilke genstande bruger han?

Rauschenberg havde stor betydning for udviklingen af amerikansk kunst i 1950- og 60'erne, og hans brug af readymades og citater fra populærkulturen blev set som et alternativ til den dominerende abstrakte ekspressionismen, og som en forløber for popkunsten.

Hvornår sluttede Pop Art perioden?

Kunst: Perioden mellem 19 var en særlig rig tid, fortæller en af samme grund overdådig udstilling i Centre Pompidou i Paris. I kunst, film, mode, design, arkitektur, reklame, tegneserier og nysyn på tilværelsen i det hele taget var der en voldsom energi, vi stadig bruger af.

Hvornår kom Pop Art til Danmark?

I Danmark blev reaktionen på 60'ernes Pop Art bølge som i udlandet, at kunstnerne tog afstand fra den elitære kunst, der blev nydt af kendere og velhavere. Kunsten skulle ikke længere være isoleret fra den brede befolkning, men være en integreret del af det omgivende samfund.

Hvad er samtidskunstens tendenser?

– I samtidskunsten tegner der sig derfor et billede af en eksperimenterende, engageret og nysgerrig kunstscene, hvor der både er plads til de historiske medier som maleri, skulptur og tegning og til nyere udtryk inden for fx performance og digital kunst, fortsætter hun.

Hvornår begyndte samtidskunst?

Fra cirka 1960 begyndte mange kunstnere at arbejde med kunst på en helt ny måde. Grænserne for, hvad der var kunst, begyndte at rykke sig.