Table of Contents:

 1. Hvilken betydning har paven?
 2. Hvem er paven i dag?
 3. Hvornår var paven på besøg i Danmark?
 4. Hvordan vælger man en pave?
 5. Hvor meget tjener paven?
 6. Hvad symboliserer paven nederst til højre?
 7. Er der to paver?
 8. Hvornår døde den sidste pave?
 9. Hvor mange kardinaler er det?
 10. Hvilke ritualer er der når der vælges en ny pave?
 11. Hvor rig er den katolske kirke?

Hvilken betydning har paven?

Paven i Rom har fuld magt inden for den katolske kirke og inden for Vatikanstatens grænser. Han har ansvaret for at Kirken, altså alle katolikkerne i verden, fortsætter på rette vej.

Hvem er paven i dag?

Pave Frans (latin: Franciscus, italiensk: Francesco, spansk: Francisco; født Jorge Mario Bergoglio, 17. december 1936), er nr. 266 i paverækken.

Hvornår var paven på besøg i Danmark?

Tirsdag den 6. juni 1989 landede pave Johannes Paul II ved flyvestation Værløse nord for København og kyssede den danske jord i silende regn. Han blev budt velkommen af statsminister Poul Schlüter (K), hvorefter han holdt en takketale, inden han kørte til Fredensborg for at møde Dronningen.

Hvordan vælger man en pave?

Der gennemføres afstemning, hvor hver kardinal på en seddel skriver navnet på den kardinal, han ønsker som pave. Denne procedure gennemføres, indtil en af dem har fået et flertal på 2/3 af stemmerne. Efter hver afstemning brændes stemmesedlerne, og røgen sendes gennem skorstenen.

Hvor meget tjener paven?

Dette svar fik imidlertid Vatikanets talsmand, Joaquin Navarro-Valls, til at udsende en pressemeddelse dagen efter, hvori han fastslog, at »paven ikke får løn og aldrig har fået det«. »Den Hellige Faders daglige fornødenheder bliver varetaget af passende institutioner i Vatikanet«, tilføjedes det.

Hvad symboliserer paven nederst til højre?

Ifølge den romersk-katolske kirke var Peter den første biskop af Rom og dermed den første pave. Det blev set, at paven var Peters efterfølger, og nøglemagten blev overgivet til paven. Dermed blev paven bindeleddet mellem Gud og menneskene.

Er der to paver?

I en scene i Netflixfilmen 'The Two Popes' støder to af slagsen ind i hinanden på et toilet i Vatikanstaten, hvor de er samlede for at vælge den nye pave efter den nyligt afdøde Johannes Paul den Anden. Den ene er kardinal Ratzinger, spillet af Anthony Hopkins.

Hvornår døde den sidste pave?

Sankt Johannes Paul II (Latin: Ioannes Paulus II, født Karol Józef Wojtyła 18. maj 1920, død 2. april 2005) var pave fra oktober 1978, da han blev valgt af konklavet.

Hvor mange kardinaler er det?

Ved udnævnelsen af 44 nye kardinaler i 2001 kom det samlede antal op på 184, heraf 135 med ret til at deltage i pavevalg, mens 49 var faldet for aldersgrænsen. Af de 135 var 65 fra Europa, 27 fra Latinamerika, hver 13 fra Nordamerika, Afrika og Asien samt 4 fra Oceanien.

Hvilke ritualer er der når der vælges en ny pave?

"Habemus Papam" - vi har en pave. Sådan er kirkens ritual, når der skal findes en ny pave. Det indviklede ritual i Vatikanet kendes nok bedst for "den hvide røg fra skorstenen" - signalet om, at der er valgt en ny pave. Konklaven er den valghandling, der fører til valget af en ny pave.

Hvor rig er den katolske kirke?

Vatikanbankens støtte til den katolske kirke steg fra 375 millioner kroner til 412,5 millioner kroner i 2010. Pave Johannes Paul II indførte det offentlige regnskab i 1981 for at afmystificere forestillingerne om den katolske kirkes rigdom, men regnskabet opgør ikke kirkens formue.