Table of Contents:

 1. Hvad får man udleveret i værnepligt?
 2. Hvad er gennemsnitsalderen for værnepligt?
 3. Hvor mange værnepligtige er der i Danmark?
 4. Hvad skal man have med til session?
 5. Hvordan får jeg et stamkort?
 6. Hvad kan man blive efter værnepligt?
 7. Hvor stor er sandsynligheden for at trække frinummer?
 8. Hvor høj skal man være for at komme i værnepligt?
 9. Hvor mange soldater har Danmark 2021?
 10. Hvor stor er den danske flåde?
 11. Hvad laver man i beredskabet?
 12. Hvad sker der med militærnægtere?
 13. Hvordan bliver man militærnægter?
 14. Hvad er et stamkort?
 15. Hvor meget tjener man som soldat?

Hvad får man udleveret i værnepligt?

Du får udleveret det meste af det tøj, som du skal bruge, herunder både uniform og træningstøj. Der er dog en anden beklædning, vi anbefaler, at du tager højde for, når du skal pakke til din værnepligt. Praktisk tøj, fodtøj og idrætstøj til den første uge, da du ikke får udleveret noget før uge 2.

Hvad er gennemsnitsalderen for værnepligt?

Der er værnepligt for alle mænd i Danmark. Derfor bliver alle danske mænd med fast ophold i Danmark automatisk indkaldt til Forsvarets Dag i det år, de fylder 18 år. ... Hvis det er uforeneligt med din samvittighed at aftjene værnepligt i Forsvaret eller Beredskabsstyrelsen, kan du søge om at blive militærnægter.

Hvor mange værnepligtige er der i Danmark?

Med forsvarsforliget nedsættes antallet af årligt indkaldte værnepligtige fra 5.000 til 4.200 der aftjener i gennemsnit 4 måneder., hvorimod de 24.400 værnepligtige i 1969 aftjente mindst 18 måneders værnepligt.

Hvad skal man have med til session?

På Forsvarets dag (tidligere kaldt session) bliver du klogere på hverdagen i Hæren, Søværnet, Flyvevåbnet og Beredskabsstyrelsen og hører mere om værnepligtsuddannelsen – alt sammen for at du bedre kan vurdere, om det er noget for dig.

Hvordan får jeg et stamkort?

Anskaffelse af stamkort Stamkortet er gratis og kan udstedes på DSB/Arriva stationer. Husk at medbringe et pasfoto, der skal bruges på stamkortet.

Hvad kan man blive efter værnepligt?

Søværnet
 • Maskinteknisk Officer i Søværnet.
 • Taktisk Officer i Søværnet.

Hvor stor er sandsynligheden for at trække frinummer?

Grænsen for om dit nummer er et "frinummer" eller ej bliver fastsat ud fra forskellige faktorer. Den altafgørende faktor er antallet af frivillige, der har søgt værnepligt i de forskellige perioder. Hvis der er mange frivillige, vil lodnummergrænsen være lav og omvendt.

Hvor høj skal man være for at komme i værnepligt?

Hvor høj skal jeg være? Du skal være minimum 155 cm høj for at blive bedømt egnet. Der er dog særlige krav til højden ved Den Kongelige Livgarde, 169 cm og Gardehusarregimentets Hesteskadron max 190 cm.

Hvor mange soldater har Danmark 2021?

Der er værnepligt for mænd i Danmark, og lige under 1 millioner danske mænd mellem 18 og 49 år er til rådighed for Forsvaret i tilfælde af krig. Aktuelt beskæftiger Forsvaret cirka 18.827 fastansatte.

Hvor stor er den danske flåde?

Søværnet
LandDanmark Grønland Færøerne
VærnMarine
RolleAt sikre Danmarks interesser fra havet - med magt om nødvendigt.
Størrelse2.792 militært ansatte, (2015) 145 værnepligtige(2015) 50 på rådighedskontrakt

Hvad laver man i beredskabet?

Som uddannet inden for Beredskabsstyrelsen kan du arbejde med alle former for beredskab, dvs. forebyggelse, begrænsning og afhjælpning af skader i forbindelse med ulykker og katastrofer. Du vil typisk kunne søge job hos Beredskabsstyrelsen, Falck eller i de kommunale beredskaber.

Hvad sker der med militærnægtere?

Som militærnægter får du i tjenestetiden udbetalt en dagligt løn og hjemsendelsespenge, der begge hører under B-indkomst. Det betyder, at du skal betale arbejdsmarkedsbidrag (8 %). Derudover vil du modtage kostpenge dagligt, der er skattefrie. Hvis du bliver udstationeret, kan du få en boliggodtgørelse.

Hvordan bliver man militærnægter?

Ansøg om militærnægtertjeneste. Du skal ansøge om at aftjene din værnepligt som militærnægter senest otte uger efter, du har modtaget indkaldelsen til Forsvaret eller Beredskabsstyrelsen. Ansøgningen skal sendes til Militærnægteradministrationen.

Hvad er et stamkort?

I stamkortet kan du indtaste dine personlige oplysninger, fx kontaktinformation for dig selv og dine pårørende. Hvis du modtager behandling kan dit stamkort ses af sundhedsfaglige medarbejdere på offentlige hospitaler, og hos din praktiserende læge.

Hvor meget tjener man som soldat?

Lønnen udgør ca. 17.500 - 18.300 kr. pr. måned.