Table of Contents:

 1. Hvad står computer for?
 2. Hvorfor hedder det computer?
 3. Hvorfor er computeren skabt?
 4. Hvornår kom den første computer til verden?
 5. Hvad hedder hjernen i en computer?
 6. Hvor stor var den første computer?
 7. Hvad hed den første computer?
 8. Hvad hed den første computer i Danmark?
 9. Hvem fandt på internettet?
 10. Hvad kan man bruge en computer til?
 11. Hvad hed de første computere?
 12. Hvornår er en PC for gammel?
 13. Hvad er RAM og SSD?
 14. Hvor meget hukommelse har hjernen?
 15. Hvor meget kostede den første computer?

Hvad står computer for?

Computer, datamat, datamaskine, programmérbar maskine til automatisk databehandling.

Hvorfor hedder det computer?

Frem til opfindelsen af datamaskinen blev ordet computer på engelsk benyttet om personer, som regel kvinder, der foretog matematiske beregninger, enten med mekanisk regnemaskine eller pen og papir, indtil de blev overflødige, da datamaskinen gjorde sit indtog.

Hvorfor er computeren skabt?

Menneskets brug af tal og beregninger er den grundlæggende forudsætning for, at computeren overhovedet blev udviklet. Man ved ikke helt præcist, hvornår mennesket egentlig begyndte at tælle eller regne, men de tidligste måder at gøre det på var at tegne streger på stokke eller bruge sten til at angive mængder.

Hvornår kom den første computer til verden?

IBM lancerede deres første pc i 1981, som fungerede med Microsofts styresystem MS-DOS.

Hvad hedder hjernen i en computer?

Processoren, også kaldt CPU (Central Processing Unit), er én af de vigtigste dele i en computer – i menneskelig termologi skal du se processoren som computerens ”hjerne”. Det er computerens processor, som styrer alt data-flow, behandler alle informationer og sørger for at alle andre komponenter ”spiller sammen” – f.

Hvor stor var den første computer?

I dag tager vi nemt en computer med i tasken, men verdens første computer fyldte 167 kvadratmeter og vejede omkring 30 tons.

Hvad hed den første computer?

Verdens første computer hed ENIAC Det amerikanske militær havde bestilt den til, at kunne udregne tabeller over projektilers baner, som tog flere dage at udregne i hånden. ENIAC kunne klare svære udregninger på et øjeblik og den tog kun et sekund om at foretage 5000 additioner, 357 multiplikationer eller 38 divisioner.

Hvad hed den første computer i Danmark?

Tirsdag den 13. februar 1958 blev Danmarks første computer, DASK, officielt indviet, og i dag 60 år senere kan du se den på Danmarks Tekniske Museum.

Hvem fandt på internettet?

Bob Kahn Vint Cerf Internet/Opfindere

Hvad kan man bruge en computer til?

En større skærm er typisk bedre til gaming, at se film på, billede og video redigering og multitasking med flere programmer. Bærbare computere med større skæm vejer og fylder dog ofte mere og bruger ofte mere strøm end mindre computere.

Hvad hed de første computere?

Verdens første computer hed ENIAC Det gav dog en masse udfordringer for teknikerne bag computeren, da de skulle programmere helt forfra, forbinde ledninger på ny og skifte en masse kontakter, hver gang ENIAC skulle udføre en ny opgave.

Hvornår er en PC for gammel?

Computeren er for gammel. Hvis computeren er mere end 5 år gammel, så er det sandsynligvis pga. computerens alder, at den er langsom. Styresystemer og programmer kræver mere og mere af computeren og hvis computeren er meget gammel, vil den ikke kunne afvikle nyere programmer.

Hvad er RAM og SSD?

SSD står for Solid State Drive, hvor data bliver lagret i små ram kredse, og modsat en traditionel HDD (Hard Disk Drive), er der ingen skiver, der drejer rundt i en SSD harddisk. En SSD kaldes nogle gange for flash, og de er langt hurtigere end en HDD, og derudover larmer de heller ikke.

Hvor meget hukommelse har hjernen?

Men antager man, at hver forbindelse mellem to neuroner kan være “tændt” eller “slukket” og derved lagre én bit information, svarer menneskets hukommelse til omkring 12.000 Gb. Hjernen er altså både hurtigere og har større hukommelse end nutidens computere.

Hvor meget kostede den første computer?

I oktober 1950 præsenterede den amerikanske forsker og fredsaktivist Edmund Berkeley verdens første computer i et blad for radioamatører. Delene til computeren, 'Simon', som han kaldte den, kostede 600 US dollars, og han solgte omtrent 400 tegninger.