Table of Contents:

 1. Hvad er pavens rolle?
 2. Hvor meget tjener en paven?
 3. Hvor bor paven i Rom?
 4. Er der paver i Danmark?
 5. Hvad kræver det at blive pave?
 6. Hvor længe er man pave?
 7. Hvem var den første pave i Rom?
 8. Hvem er den nuværende pave?
 9. Hvad vil det sige at være katolik?
 10. Hvor mange penge har den katolske kirke?
 11. Hvor rig er Vatikanstaten?
 12. Hvornår kan man se paven på Peterspladsen?
 13. Hvad er pavens navn?
 14. Hvilket land kom munken Martin Luther fra?

Hvad er pavens rolle?

Paven i Rom har fuld magt inden for den katolske kirke og inden for Vatikanstatens grænser. Han har ansvaret for at Kirken, altså alle katolikkerne i verden, fortsætter på rette vej.

Hvor meget tjener en paven?

Dette svar fik imidlertid Vatikanets talsmand, Joaquin Navarro-Valls, til at udsende en pressemeddelse dagen efter, hvori han fastslog, at »paven ikke får løn og aldrig har fået det«. »Den Hellige Faders daglige fornødenheder bliver varetaget af passende institutioner i Vatikanet«, tilføjedes det.

Hvor bor paven i Rom?

pavens residens og de righoldige Vatikanmuseer. Paveresidensen, oprindelig i Lateranet, var 1309-77 i Avignon; derefter boede paven i Rom i Vatikanet, dog i Palazzo del Quirinale.

Er der paver i Danmark?

Tirsdag den 6. juni 1989 landede pave Johannes Paul II ved flyvestation Værløse nord for København og kyssede den danske jord i silende regn. Han blev budt velkommen af statsminister Poul Schlüter (K), hvorefter han holdt en takketale, inden han kørte til Fredensborg for at møde Dronningen.

Hvad kræver det at blive pave?

Når der skal findes en ny pave, kommer 120 kardinaler fra hele verden til Rom. De mødes i Det Sixtinske Kapel i Vatikanet for at vælge den ny pave. Kun en kardinal kan blive valgtDet er kun kardinaler under 80 år, som har stemmeret. Og det er som udgangspunkt en af de 120 kardinaler, der kan blive valgt som ny pave.

Hvor længe er man pave?

Som det er i dag kan op til 120 kardinaler deltage, og de skal være under 80 år. Det blev bestemt af Pave Paul 6. i 1970. Ved sidste tælling af kardinalerne var der 119, der opfyldte kravene for at være med til at vælge.

Hvem var den første pave i Rom?

1. århundrede
Nr.PontifikatFødenavn
130–33 – 64–68Šimon Kêpâ (Simon Peter)
264–68 – 76–79Linus
376–79 – 88–91Anáklētos (eller Klḗtos)
426. april 88 – 23. november 99 ( dage)Clemens

Hvem er den nuværende pave?

Pave Frans (latin: Franciscus, italiensk: Francesco, spansk: Francisco; født Jorge Mario Bergoglio, 17. december 1936), er nr. 266 i paverækken.

Hvad vil det sige at være katolik?

Ordet katolsk betyder “almindelig” og “for alle”. Som katolik er man medlem af verdens største kristne trossamfund. Den katolske kirke ser sig selv som den oprindelige kristne kirke og betragter paven som kirkens leder og apostlen Peters efterfølger.

Hvor mange penge har den katolske kirke?

Den katolske kirke har en enorm formue. Den er på over 200 mia. dollars ifølge en liste over de mest værdifulde organisationer.

Hvor rig er Vatikanstaten?

Overskuddet lyder på 9,8 millioner euro (73,5 millioner kroner), og det er der ifølge talsmanden grund til at glæde sig over efter tre år med underskud - i 2009 knap 30 millioner kroner.

Hvornår kan man se paven på Peterspladsen?

Paven holder audiens hver onsdag formiddag (når han ikke er bortrejst eller optqget af vigtigere ting). Den foregår enten i audienshallen 'Sala Nervi' til højre for Peterskirken eller på Peterspladsen.

Hvad er pavens navn?

At paven (født Jorge Mario Bergoglio) har taget navn efter Frans af Assisi, er ingen tilfældighed. Med navnet Frans signalerer han socialt engagement og teologisk konservatisme.

Hvilket land kom munken Martin Luther fra?

Martin Luther, O.S.A. (født 10. november 1483 i Eisleben, Tyskland, død 18. februar 1546 i Eisleben) var en tysk munk, reformator og teolog.