Table of Contents:

  1. Hvad er Pineal kirtlen?
  2. Hvad bruger man sin skjoldbruskkirtel til?
  3. Hvad er Thyroideasygdom?
  4. Kan man undvære sin skjoldbruskkirtel?
  5. Hvad kan udløser dopamin i hjernen?
  6. Hvad har dopamin betydning for?

Hvad er Pineal kirtlen?

Koglekirtlen eller pinealkirtlen, ligger i midten af hjernen. Det udskiller et hormon kaldet melatonin, som kan hjælpe med at regulere vores søvncyklus. De reproduktive kirtler er de vigtigste kilder til kønshormoner.

Hvad bruger man sin skjoldbruskkirtel til?

De hormoner, som produceres af skjoldbruskkirtlen, regulerer, hvordan kroppens celler bruger energi, og hvor hurtigt forbrændingen i kroppen foregår. Kirtlen påvirker også væksten af hår og knogler, kropsvægten, temperaturen og energiniveauet, samt funktionen af hjertet og fordøjelsessystemet.

Hvad er Thyroideasygdom?

Subklinisk hypotyreose TSH forhøjet, men < 10 mIE/l og symptomer på hypothyrose, eller kendt tidligere thyroideasygdom (fx Graves´ sygdom, tidligere radiojodbehandling eller thyroideaoperation) eller ved forhøjet anti-TPO. - Behandles som hypothyrose. - Behandles som hypothyrose.

Kan man undvære sin skjoldbruskkirtel?

I visse tilfælde kan hele skjoldbruskkirtlen også fjernes, hvis man har et for højt stofskifte, der er svært at behandle. Får man fjernet hele kirtlen, skal man efter operationen have livslang tilskud af stofskiftehormon i form af en tablet.

Hvad kan udløser dopamin i hjernen?

Motion og musik. Motion frigiver dopamin og aktiverer vores belønningscenter. Nærmere bestemt udløser bevægelse og fysisk aktivitet stoffet. At dyrke sport og vinde konkurrencer frigiver også dopamin, vi kalder det for en sejrsrus.

Hvad har dopamin betydning for?

Dopamin er neurotransmitter, som dannes i hjernens basale områder og i mave-tarm-kanalen. I hjernen har dopamin betydning for fysiske og psykiske funktioner som indlæring, styring af bevægelser, stemningsleje, tankevirksomhed og hukommelse.