Table of Contents:

 1. Hvad koster NIPT test?
 2. Hvad koster en Nifty test?
 3. Hvornår kan man få taget en NIPT test?
 4. Hvad er en Nifty test?
 5. Hvor sikker er Nifty test?
 6. Hvad koster ultralyd gravid?
 7. Hvor præcis er en nakkefoldsscanning?
 8. Hvad er en moderkagebiopsi?
 9. Kan man se kønnet på en blodprøve?
 10. Hvordan foregår en moderkagebiopsi?
 11. Hvad er Fostervandsundersøgelse?
 12. Hvor sikker er en moderkagebiopsi?
 13. Hvad er lav Papp A?
 14. Hvad koster en graviditetsscanning?
 15. Hvad koster det at blive scannet?

Hvad koster NIPT test?

5000 kr. Harmony Test - blodprøve fra mor til kromosombestemmelse af foster (NIPT), Inkl scanning. Kan tages efter uge 10+0: Undersøger kromosom 21, 13, 18 samt køn.

Hvad koster en Nifty test?

Testen koster i alt 4500 kr. inklusiv en lille scanning til at fastslå fostrets alder, blodprøvetagning, analyseudgifter, svar og rådgivning. Svar kan forventes inden for 14-21 dage.

Hvornår kan man få taget en NIPT test?

Ved NIPT for Downs syndrom analyseres de små stykker af fostrets DNA, som findes i den gravides blodbane (frit føtalt DNA). Det kan måles fra 4-5 ugers graviditet, men når først det niveau, som er nødvendigt for at teste for Downs syndrom, efter ca. 10 ugers graviditet.

Hvad er en Nifty test?

Nifty test er en NIPT test ( Non Invasiv Prænatal Test). Det er en blodprøve, der analyserer frit DNA i moderens blodbane og beregner bl. a risikoen for trisomi 13,18,21 hos fosteret. Risikoberegningen er meget mere præcis sammenlignet med en nakkefoldsscanning kombineret med doubletest.

Hvor sikker er Nifty test?

NIFTY test fortæller også barnets køn med en sikkerhed på 98%. Vi scanner dig altid inden blodprøven tages, så vi er sikre på graviditetslængden og antallet af fostre. NIFTY testen tages som en helt almindelig blodprøve.

Hvad koster ultralyd gravid?

 • 3D/4D Scanning (lille) kr. TYPE I. Scanningstype: TYPE I. Afsat Tid: 30 min. Under scanningen. ...
 • 3D/4D Scanning (stor) kr. TYPE II. Scanningstype: TYPE II. Afsat Tid: 45 min. Under scanningen. ...
 • 3D/4D Scanning (stor) + Konsultation. kr. TYPE II. Scanningstype: TYPE II. Afsat Tid: 60 min.

Hvor præcis er en nakkefoldsscanning?

Du får at vide, at det med alt sandsynlighed er et barn uden kromosomfejl du venter. Eller nakkefoldsscanningen viser, at der er høj risiko for at barnet har kromosomfejl. Hvis dit risikotal hedder 1:300 (eller tallet efter “1:” er lavere end 300) bliver du tilbudt flere undersøgelser.

Hvad er en moderkagebiopsi?

Moderkagebiopsi / moderkageprøve / moderkageundersøgelse En moderkageprøve også kaldet en moderkagebiopsi giver viden om kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme ved fostret i livmoderen. Det foreløbige svar gives oftest dagen efter prøvetagningen. Hvor det endelige svar først kan gives efter 2-3 uger.

Kan man se kønnet på en blodprøve?

EVITA TEST GENDER gør det muligt for dig at kende dit barns køn ud fra en enkel blodprøve, som bliver analyseret på et laboratorie. Du kan få foretaget en EVITA TEST GENDER fra 10. graviditetsuge, og du får svaret allerede to arbejdsdage efter.

Hvordan foregår en moderkagebiopsi?

Prøven tages med en tynd kanyle, som lægen stikker ind i moderkagen gennem kvindens maveskind. De fleste gravide føler et mindre stik - ligesom ved en blodprøve. Mens prøven tages, bliver der skannet på maven. Selve prøven tager kun 1-2 minutter, og bagefter bør kvinden ligge og slappe af ca.

Hvad er Fostervandsundersøgelse?

Fostervandsprøven kaldes også amniocentese. Fostervandsprøven er primært en undersøgelse for kromosomsygdomme, hvor man ved at undersøge celler fra fostervandet med meget stor sikkerhed kan afgøre, om fostret har kromosomfejl eller kendte arvelige sygdomme.

Hvor sikker er en moderkagebiopsi?

Det vil som oftest fortage sig i løbet af et døgn. Opstår der sivende fostervand, blødning eller vedvarende stærke smerter, bør den gravide kontakte sin praktiserende læge eller 1813. Ved både moderkageprøve og fostervandsprøve er der en risiko på ca. ½ % for at abortere.

Hvad er lav Papp A?

Lav PAPP-A er en bedre markør for udvikling af tidligt indsættende PE i forhold til sent indsættende PE, selvom sensitiviteten stadig er lav. Der er ingen studier der har påvist signifikant sammenhæng mellem niveauet af frit β-hCG og risikoen for udvikling af senere PE.

Hvad koster en graviditetsscanning?

Priser
TIDPris
Tidlig scanning – uge 6-1330 min600 kr
Kønsscanning – basis uge 14-4030 min600 kr
Kønsscanning – udvidet uge 14-4030 min700 kr
Tidlig gennemscanning uge 15-1845 min1100 kr

Hvad koster det at blive scannet?

Priser – MR-scanning
MR-scanningPris
1 region (f.eks. lænderyg, skulder eller fod)2.600,-
2 regioner4.800,-
– pr. ekstra region herudover2.000,-
Kontrast680,-