Table of Contents:

 1. Er pilotuddannelsen svær?
 2. Hvor meget tjener man som Flypilot?
 3. Hvorfor koster pilotuddannelsen penge?
 4. Hvordan bliver man Flypilot?
 5. Hvor meget tjener en luftkaptajn?
 6. Hvor meget tjener en pilot i forsvaret?
 7. Hvad får en luftkaptajn i løn?
 8. Kan man blive pilot gratis?
 9. Hvad koster det at uddanne jagerpilot?
 10. Hvor mange timer arbejder en pilot?
 11. Hvad tjener SAS piloter?
 12. Hvad tjener en steward i SAS?
 13. Hvad er en luftkaptajn?
 14. Hvad tjener jægersoldat?
 15. Hvor højt et snit skal man have for at blive pilot?

Er pilotuddannelsen svær?

Det svinger nok en del, hvor svært at pilotaspiranter vurderer pilotuddannelsen. En der skal have en masse ekstra timer og dumper et par teorifag eller praktiske flyveprøver, vil nok mene at uddannelsen er hård.

Hvor meget tjener man som Flypilot?

Som nyuddannet pilot vil din løn være ca. 43.600 kr./md + 17% pension. Uddannelsen tager op til 8 år afhængig af flytype, skoleperioder og omskoling ved eskadrillen. Du har en tjenestepligt på 12 år, som starter når du kan fungerer som pilot i en eksadrille i Flyvevåbnet (dvs.

Hvorfor koster pilotuddannelsen penge?

A: Prisen for pilotuddannelsen (grunduddannelsen) ligger typisk omkring 5- 750.000 Kr og dertil kommer der typisk en ekstra udgift til en typerating 150- 250.000 – så din pris er ganske realistisk.

Hvordan bliver man Flypilot?

Uddannelsen til pilot består af en teoretisk del, praktisk flyvning og kan derudover indeholde træning i flysimulator. Teori: Klasseundervisning i en lang række teoretiske fag, der afsluttes med skriftlige prøver over for myndighederne (Trafik- og Byggestyrelsen).

Hvor meget tjener en luftkaptajn?

Det er typisk kun de helt store selskaber i Europa hvor lønningerne (som kaptajn) kommer op over 1.500.000 DKK om året. Startlønnen i de store selskaber som styrmand er typisk omkring 400.000 DKK om året og efter en række år (+5) nærmer en erfaren styrmand sig måske 7-800.000 om året.

Hvor meget tjener en pilot i forsvaret?

38.800 kr. om måneden. Som færdiguddannet tjener du ca. 43.600 kr.

Hvad får en luftkaptajn i løn?

Startløn som pilot Ifølge www.ug.dk, som får data fra Danmarks Statistik, var en gennemsnits nyuddannet pilots løn i 2018 inkl. tillæg og pension på 57.750,- kr om måneden. Tallet er her i 2021 endnu ikke opdateret.

Kan man blive pilot gratis?

I modsætning til hvad mange går og tror, så er der ikke et specielt gennemsnit man skal have for at komme ind på de fleste pilot skoler. Dog er pilot skolerne i modsætning til mange andre uddannelser ikke gratis.

Hvad koster det at uddanne jagerpilot?

Det koster omkring 27 mio. kr. at uddanne en jagerpilot i forsvaret. Derfor skal man også være sikker på, at det er den helt rigtige person, der kommer igennem nåleøjet.

Hvor mange timer arbejder en pilot?

A: Det svinger meget og afhænger af hvor du er ansat. De fleste piloter er dog underlagt et maksimum på 900- 1000 årlige flyvetimer, så det sætter sine begrænsninger. Flyvetimer er dog ikke lig med arbejdstimer.

Hvad tjener SAS piloter?

FPU har fremlagt eksempler på lønninger for piloter på overenskomsten for SAS Connect-selskabet, og her lyder startlønnen på 39.250 kr., mens slutlønnen er på 87.250 kr. Ifølge Børsen er det kendt, at erfarne SAS-piloter, som er på den gamle overenskomst, kan få en slutløn på mere end 100.000 kr.

Hvad tjener en steward i SAS?

Begge selskaber har andre tillæg, hvoraf nogle er højest hos Norwegian, mens andre er højest hos SAS. På trods af de sammenlignelige forhold ender den gennemsnitlige grundløn hos SAS på 34.400 kroner mod mellem 20.000 og 25.000 hos Norwegian.

Hvad er en luftkaptajn?

Luftkaptajn betyder omtrent det samme som Kaptajn.

Hvad tjener jægersoldat?

Startløn som ansat jægersoldat: 22.500 kr./mdr. eller mere, afhængigt af dine ansættelsesvilkår. Desuden et specialoperationsstyrketillæg på 1.500 eller 7.500 kr./mdr.

Hvor højt et snit skal man have for at blive pilot?

Selvstyrets adgangskrav Gymnasial eksamen med gode forudsætninger og med engelsk B og matematik B med mindst 7 ELLER Engelsk A og Matematik A med mindst 4 (efter den nye karakterskala) i gennemsnit i hvert fag.