Table of Contents:

 1. Hvad betyder kirken for kristendommen?
 2. Hvad betyder Herrnhuter?
 3. Hvad betyder den hellige almindelige kirke?
 4. Hvor kom Hernhutterne fra?
 5. Hvad er gudsriget i kristendommen?
 6. Hvor stammer ordet kirke fra?
 7. Hvor stammer Herrnhuter fra?
 8. Hvor kan jeg købe Herrnhuter stjerner?
 9. Hvad betyder det når noget er helligt?
 10. Hvem byggede Christiansfeld?
 11. Hvad hedder Stjernen fra Christiansfeld?
 12. Hvad er Guds rige?
 13. Hvornår blev kirken opfundet?

Hvad betyder kirken for kristendommen?

Kirke, i kristendommen betegnelse for kirkebygning og trossamfund med egen forfatning samt i mere abstrakt forståelse menighed eller de helliges samfund.

Hvad betyder Herrnhuter?

Herrnhut er en by i Sachsen. Hussitiske flygtninge, de mähriske brødre havde efter 30-årskrigen søgt tilflugt hos Nikolaus Ludwig von Zinzendorff i Sachsen. Zinzendorf gav Brødrene lov til at opføre en flygtningeby nær Hutbjerget som fik navnet Herrnhut, der betyder "Herrens hat".

Hvad betyder den hellige almindelige kirke?

på én hellig, almindelig og apostolisk kirke" (almindelig er en oversættelse af det græske ord katholiké, "for alle"). I typisk protestantisk terminologi forstås Kirken som den samlede kristne menighed, dvs. mængden af alle mennesker, der tror på Jesus Kristus, på tværs af kirkesamfund.

Hvor kom Hernhutterne fra?

Den Herrnhutiske Brødremenighed var et protestantisk kirkesamfund, der kom til Danmark i 1727. De stammede fra Bøhmen, men var i landflygtighed på grund af forfølgelse fra den katolske kirke.

Hvad er gudsriget i kristendommen?

I Det Gamle Testamente omtales et rige oprettet af Gud: I de kongers dage skal himlens Gud oprette et kongerige, som i al evighed ikke skal gå til grunde, og intet andet folk skal få kongemagten. Det skal knuse og tilintetgøre alle de andre kongeriger, men selv skal det bestå i al evighed.

Hvor stammer ordet kirke fra?

Etymologi. Kirke kommer af det græske kyriakós, "det som hører Herren til". Ordet bruges i den autoriserede danske Bibeloversættelse af 1992 til at betegne det græske ord ekklesia, som på græsk var betegnelse for en forsamling af frie borgere.

Hvor stammer Herrnhuter fra?

Det var en kreativ matematiklærer i Tyskland, der fik idéen til Herrnhuter-adventsstjernen for 160 år siden. Den er stadig forbundet til kristendommen.

Hvor kan jeg købe Herrnhuter stjerner?

En ægte Herrnhuter adventsstjerne (eller Christiansfeld julestjerne) bidrager med en god stemning. Den stemning mærker alle, der besøger Christiansfeld. Derfor sælger vi stjernerne hele året - og ikke kun til jul - så alle besøgende i Christiansfeld har mulighed for at købe en stjerne med hjem.

Hvad betyder det når noget er helligt?

Hellighed er det at være hellig. Begrebet bruges om noget der er sat til side. Dette er ofte nært forbundet med en gud eller spiller en væsentlig rolle for religiøse handlinger eller ceremonier, men kan også bruges til at beskrive ikke-religiøse personer, ting eller steder.

Hvem byggede Christiansfeld?

Christiansfeld blev grundlagt i 1773 på jord, som Brødremenigheden eller Herrnhuterne købte af kongen. Han hed Christian, og hvad var mere naturligt end at opkalde byen efter kongen. Herrnhuterne var dygtige håndværkere og handelsmænd.

Hvad hedder Stjernen fra Christiansfeld?

En ægte Herrnhuter adventsstjerne (eller Christiansfeld julestjerne) bidrager med en god stemning. Den stemning mærker alle, der besøger Christiansfeld. Derfor sælger vi stjernerne hele året - og ikke kun til jul - så alle besøgende i Christiansfeld har mulighed for at købe en stjerne med hjem.

Hvad er Guds rige?

Jødedommen. I Det Gamle Testamente omtales et rige oprettet af Gud: I de kongers dage skal himlens Gud oprette et kongerige, som i al evighed ikke skal gå til grunde, og intet andet folk skal få kongemagten. Det skal knuse og tilintetgøre alle de andre kongeriger, men selv skal det bestå i al evighed.

Hvornår blev kirken opfundet?

Folkekirkens historie går tilbage til Grundlovens indførelse i 1849, men den evangelisk-lutherske tro, som folkekirken bygger på, har eksisteret i Danmark helt tilbage fra Reformationen i 1536.