Table of Contents:

 1. Hvilken funktion har Pinealkirtlen?
 2. Hvad betyder det at åbne det tredje øje?
 3. Hvad er Pineal Gland?
 4. Hvordan får man mere melatonin?
 5. Hvordan får jeg melatonin?
 6. Hvor mange melatonin kan man tage?
 7. Hvad fremmer melatonin?
 8. Kan man få melatonin uden recept?

Hvilken funktion har Pinealkirtlen?

Pinealkirtlen opfanger lys-energi og er ansvarlig for produktionen af søvnhormonet melatonin, DMT -drømme/indre billeddannelse og heparansulfat, som er kroppens rengøringsmiddel. Efter mørkets frembrud producerer Pinealen melatonin, som fungerer som et godstog, der fordeler sulfatet ud i kroppens centralnervesystem.

Hvad betyder det at åbne det tredje øje?

Det tredje øje er centrum af visdom eller lavere intuition og er centrum for den lavere Buddhic eller kosmisk bevidsthed. I aktivering af det tredje øje, ligger indgangen til den åndelige verden. Åbningen af det tredje øje vil føre til at kende sandheden uden støtte fra logik eller grund.

Hvad er Pineal Gland?

Koglekirtel, corpus pineale, kirtel på ca. 0,15 g og med form som en grankogle; placeret på den forreste del af hjernestammens overside mellem firhøjene. Den er et søsterorgan til hypofysen og kaldes derfor også epifysen.

Hvordan får man mere melatonin?

Det er mange faktorer, der skal være opfyldt, for at du effektivt kan danne melatonin....Naturlig hjælp til en god nattesøvn:
 1. Baldrian.
 2. Zenbev græskarkerneekstrakt.
 3. Melatonin – enten i form af homøopatisk melatonin eller melatonin (receptpligtigt i Danmark).
 4. Magnesium som kosttilskud, creme eller olie.

Hvordan får jeg melatonin?

Melatonin kan fås på recept fra lægen mod søvnløshed. Hormonet melatonin påvirker vores 'indre ur' og oplevelsen af træthed. Måske beskytter melatonin også mod kræft, der mangler dog mere forskning, før vi har svar på det.

Hvor mange melatonin kan man tage?

Voksne. Sædvanligvis 2-3 mg i døgnet i højst 5 dage. Dosis kan evt. øges til 4-6 mg i døgnet.

Hvad fremmer melatonin?

Bananer og andre frugter Andre frugter, der indeholder melatonin, kan ligeledes hjælpe dig med at falde i søvn hurtigere og vågne sjældnere om natten. For eksempel indeholder kirsebærsaft og hele kirsebær meget melatonin, mens ananas og appelsiner også er gode kilder.

Kan man få melatonin uden recept?

Melatonin fremstilles syntetisk i tabletform på enkelte apoteker og kan fås på recept fra lægen. Melatonin findes også som et registreret lægemiddel under navnet Circadin.