Table of Contents:

 1. Hvem er rockere?
 2. Hvem begår bandekriminalitet?
 3. Hvad betyder 666 i Hells Angels?
 4. Hvad betyder mærkerne på rocker Vesten?
 5. Hvor er rockerne?
 6. Hvorfor vælger man at blive rocker?
 7. Hvordan er bandemiljøet?
 8. Hvor stort er omfanget af bandekriminalitet?
 9. Hvad er AK81?
 10. Hvem er HA præsident i Danmark?
 11. Hvad er Filthy Few?
 12. Hvad betyder Filthy Few mærket?
 13. Hvor er Bandidos fra?
 14. Hvem er Svend svin?
 15. Hvorfor kommer der bandekrig?

Hvem er rockere?

Ofte forbindes ordet med kriminalitet og/eller et sæt af normer, der ikke stemmer overens med samfundets almindelige normer. Rockerne selv kalder sig som regel 'bikere' eller 'outlaw bikere' og tager afstand fra den betydning af ordet rocker, som har med kriminalitet og vold at gøre.

Hvem begår bandekriminalitet?

Ordet bander bruges ofte om grupper af unge, der begår kriminalitet. Men ikke alle grupper, der begår kriminalitet, bør opfattes som bander. Ofte er der tale om tilfældige kliker, som sammen begår kriminalitet uden den store forudgående planlægning. Der er ikke nogen alment accepteret definition af, hvad en bande er.

Hvad betyder 666 i Hells Angels?

Andre tatoveringer, der flittigt benyttes i Hells Angels, er tallene 666 og 81, hvor sidstnævnte repræsenterer det ottende og det første bogstav i alfabetet, nemlig H og A - altså en forkortelse for Hells Angels.

Hvad betyder mærkerne på rocker Vesten?

Når vesten på et medlem af Bandidos har mærker som "Coup de Grace" eller "Expect No Mercy", har vestens ejermand ifølge politiets vurdering begået enten drab eller anden personfarlig kriminalitet. Og netop det mere sjældne drabsmærke "Coup de Grace" har en tiltalt i en sag om et tredobbelt drab båret på sin vest.

Hvor er rockerne?

I 2019, 20 har der årligt været indsat omkring 400 rockere og bandemedlemmer i de danske fængsler. Til gengæld har 2021 ikke budt på lige så meget vold og kriminalitet som i de foregående år.

Hvorfor vælger man at blive rocker?

Søgen efter tryghed og fællesskab er de to væsentligste grunde til, at man bliver rocker eller bandemedlem. Samtidig er det netop udsigten til at miste tryghed og fællesskab, der gør det svært at forlade miljøerne.

Hvordan er bandemiljøet?

Hvem søger ind i bandemiljøet? Rigspolitiets rapport Rockere og bander 2016 viser, at rocker- og bandemedlemmer ofte har haft opvækstvilkår præget af alvorlige problemer i hjemmet, adfærdsproblemer både i skole og hjem. Samtidig er de vokset op tæt på kriminelle miljøer.

Hvor stort er omfanget af bandekriminalitet?

En tidligere undersøgelse viser, at rocker- og bandemedlemmer stod bag cirka 1,3 pct. af samtlige strafferetlige afgørelser i Danmark i 2016. I første halvår af 2020 er personer med tilknytning til rocker- eller bandegrupperinger foreløbigt sigtet 1.934 gange. Fældende afgørelser opgøres først ved udgangen af 2020.

Hvad er AK81?

AK81 er en forkortelse, hvor AK står for "altid klar" og 81 for Hells Angels initialer, det 8. bogstav i alfabetet (H) og 1. bogstav i alfabetet (A).

Hvem er HA præsident i Danmark?

Brokside var medlem af Hells Angels gennem 18 år og præsident for klubbens afdeling 'Nomads' på Amager. Efter sin løsladelse vendte han tilbage til Hells Angels' afdeling på Amager. Her sad han i flere år helt i toppen af hierarkiet og var en af de toneangivende rockere....
Michael Brokside
NationalitetDansker
Børn3

Hvad er Filthy Few?

FILTHY FEW Betyder 'Beskidte Få' og henvi- ser til drabsmænd, en hædersbevisning, der viser, at bæreren har begået drab til fordel for Hells Angels. Han tilhører dermed en eliteenhed (Filthy Few) inden for eliten (Hells Angels).

Hvad betyder Filthy Few mærket?

Fire vigtige mærker 'Bastard Brigade' og 'Dequiallo' knytter sig til hhv. drabsforsøg og vold mod politiet, mens 'Filthy Few' og 'Frontline' ifølge politiet bæres af rockere, der har slået ihjel for klubben.

Hvor er Bandidos fra?

Bandidos Motorcycle Club, også kendt som Bandido Nation, er en verdensomspændende rockergruppe og kriminel organisation med et globalt medlemskab. Klubben blev dannet i 1966 af Don Chambers i Texas.

Hvem er Svend svin?

I stedet kom københavnske Svend Erik »Svin« Holst, 40 år i front i Århus. Han har blandt andet afsonet en dom for drab på en Bandidos-rocker. Med i ledergruppen er også »K« - Jesper Østenkjær Kristoffersen, 27 år og fra Aalborg.

Hvorfor kommer der bandekrig?

Baggrund. Politiet mener at bandekrigen handler om fordelingen af hashmarkederne og indtægter fra andet kriminalitet.