Table of Contents:

 1. Hvordan fungerer Pinealkirtlen?
 2. Hvad er corpus pineale?
 3. Hvad er Koglekirtel?
 4. Hvordan føles en svulst i hjernen?
 5. Hvad er dopamin i hjernen?
 6. Er melatonin sovepiller?
 7. Hvordan aktiveres det 3 øje?
 8. Hvordan opdager man en tumor i hovedet?
 9. Hvordan ved man om man har en svulst?
 10. Hvad gør dopamin i kroppen?

Hvordan fungerer Pinealkirtlen?

Pinealkirtlen opfanger lys-energi og er ansvarlig for produktionen af søvnhormonet melatonin, DMT -drømme/indre billeddannelse og heparansulfat, som er kroppens rengøringsmiddel. Efter mørkets frembrud producerer Pinealen melatonin, som fungerer som et godstog, der fordeler sulfatet ud i kroppens centralnervesystem.

Hvad er corpus pineale?

Corpus pineale er en kirtel midt i hjernen, som danner hormonet melatonin, der kontrollerer søvnen. Tumorer ved corpus pineale er sjældne, og kan opstå i eller ved kirtlen.

Hvad er Koglekirtel?

Melatonin dannes i et lille område af hjernen kaldet 'koglekirtlen'. Koglekirtlen har fået sit navn, fordi den har form som en lille grankogle. Koglekirtlen har (nerve)forbindelser til øjnene. Derfor er lys, der rammer øjets nethinde, med til at regulere hvornår der laves melatonin.

Hvordan føles en svulst i hjernen?

Det kan f. eks. være tiltagende hovedpine, træthed, opkastninger og synsforstyrrelser, men det kan også være gangforstyrrelser (balancebesvær) eller besvær med at holde på vandet (inkontinens).

Hvad er dopamin i hjernen?

Neurotransmittere. Neurotransmittere er kemiske stoffer, der findes i hjernen. Deres funktion er at muliggøre kommunikation mellem hjerneceller (neuroner). Dopamin er en neurotransmitter, et signalstof, som overfører signaler fra dybtliggende centre i hjernen til andre dele af hjernen.

Er melatonin sovepiller?

Melatonin er ikke et sovemiddel, men et døgnrytmeregulerende stof. Melatonin anvendes som søvnstabiliserende middel ved udviklingsforstyrrelser som fx ADHD og autisme, men der er meget ringe dokumentation for evidensen.

Hvordan aktiveres det 3 øje?

Det tredje øje er centrum af visdom eller lavere intuition og er centrum for den lavere Buddhic eller kosmisk bevidsthed. I aktivering af det tredje øje, ligger indgangen til den åndelige verden. Åbningen af det tredje øje vil føre til at kende sandheden uden støtte fra logik eller grund.

Hvordan opdager man en tumor i hovedet?

Typiske symptomer og tegn
 1. Nyopstået hovedpine, særligt om natten når man ligger ned eller om morgenen.
 2. Uforklarlig kvalme og opkastninger.
 3. Synsforstyrrelser i form af sløret syn, dobbeltsyn, tab af syn ud mod siderne.
 4. Gradvist tab af følesans eller bevægelighed i en arm eller et ben.
 5. Balanceproblemer.
 6. Talebesvær.
 7. Træthed.

Hvordan ved man om man har en svulst?

Det kan f. eks. være tiltagende hovedpine, træthed, opkastninger og synsforstyrrelser, men det kan også være gangforstyrrelser (balancebesvær) eller besvær med at holde på vandet (inkontinens).

Hvad gør dopamin i kroppen?

Hvilken funktion har dopamin? Dopamin regulerer lystfølelse, eufori. Dopamin bliver brugt af hjernens belønningssystem. Når vi har gjort noget, vi er glade for, stolte af eller har spist et dejligt måltid, er det dopamin der spiller ind.