Table of Contents:

 1. Hvad betyder ordet Gud?
 2. Hvad vil det sige at være syndig?
 3. Hvad er Epifani?
 4. Hvem er den rigtige Gud?
 5. Hvor mange år er Gud?
 6. Hvad betyder syndsbevidsthed?
 7. Hvor stammer de syv dødssynder fra?
 8. Hvad hedder Guds børn?
 9. Hvornår var Jesu fødselsdag i oldkirken?
 10. I hvilken rækkefølge skabte Gud Jorden?
 11. Hvad er frådseri?
 12. Hvem skrev de syv dødssynder?

Hvad betyder ordet Gud?

JHWH (tetragrammaton), Jahve - betegnelse for Guds hebraiske egennavn. Inden for jødisk tradition er navnet JHWH forbudt at udtale uden for templet i Jerusalem, men skal erstattes ved højtlæsning med ordet Adonaj ("Herren"), Hashem ("Navnet") e.l.

Hvad vil det sige at være syndig?

Synd er en handling eller tankegang, som er i strid med Guds vilje, herunder en handling der opfattes som umoralsk eller forkert. I jernalderen opstillede pave Gregor 1. de angiveligt værste synder på en liste, der siden er blevet til de syv dødssynder.

Hvad er Epifani?

Ordet epifani kommer af græsk epiphaneia 'åbenbaring, manifestation', af epiphainein 'blive synlig, fremtræde'. Epifanifest eller Kristi åbenbarelsesfest er siden oldkirken blevet fejret i de kristne kirker den 6. januar til minde om Jesu dåb i Jordan.

Hvem er den rigtige Gud?

Jehova er den eneste sande Gud. (Sl. 83,18; 5 Mos.

Hvor mange år er Gud?

4,7 milliarder år.

Hvad betyder syndsbevidsthed?

Syndsbevidsthed Synds-bevidsthed, en. (jf. -erkendelse, -følelse) bevidsthed om, følelse af synd(er), som man har begaaet.

Hvor stammer de syv dødssynder fra?

Den er vokset ud af oldgamle religiøse miljøer og omfattede til at begynde med mange flere synder end de syv. I middelalderen beskriver den italienske teolog og filosof Thomas Aquinas i værket “Summa Theologica” De syv dødssynder.

Hvad hedder Guds børn?

Antal ærkeengle opgives skiftevis som fire, seks eller syv. Øverst troner Mikael, Israels skytsengel; dernæst Rafael og Gabriel. I Første Mosebog kapitel 6 omtales "gudesønnerne", der fik afkom med "menneskedøtrene", og opfattes som faldne engle, der kommer til at optræde som dæmoner i Satans tjeneste.

Hvornår var Jesu fødselsdag i oldkirken?

Jesus
Jesus fra Nazaret
Fødtca. 4 f.v.t. Bethlehem
Død30/33 e.v.t. Golgata, en høj udenfor Jerusalem
DødsårsagHenrettet ved korsfæstelse Ifølge kristen tradition opstået efter tre dage i graven.
ReligionJødedommen

I hvilken rækkefølge skabte Gud Jorden?

Den ældre skabelsesberetning Beretningen starter i et tørt ørkenmiljø, og skabelsen foregår i følgende rækkefølge: Først lader Jahve en tåge vælde frem og vande jorden. Jahve danner en mand, Adam, af jord. Jahve planter Edens have og placerer Adam deri.

Hvad er frådseri?

Fråseri betyder, at ens behov for mad bliver overdrevne og kommer ud af balance. Fråseri er en af de syv dødssynder, fordi overdrevent fokus på at spise gør skade på en selv og påvirker omgivelserne negativt. Fråseri forveksles sommetider med det at være velnæret.

Hvem skrev de syv dødssynder?

Pave Gregor 1. skrev en tidlig liste over dødssynder, senere modificeret af Thomas Aquinas, hvorfra de ofte er samlet i akronymet SALIGIA: Superbia (hovmod) Avaritia (griskhed)