Table of Contents:

 1. Hvad er er Agape?
 2. Hvad betyder ordet kærlighed?
 3. Hvad er kærlighed forhold?
 4. Hvilke typer kærlighed findes der?
 5. Hvornår er en mand forelsket?
 6. Hvad siger Kierkegaard om kærlighed?
 7. Hvad kaldes sanselig kærlighed?

Hvad er er Agape?

Agape er i Det nye testamente Guds faderlige kærlighed til menneskene, og den menneskelige kærlighed til Gud. Her regnes agape - i kontrast til eros og fili - som den højeste form for kærlighed.

Hvad betyder ordet kærlighed?

Kærlighed er en stræben efter noget, man mangler. Et begær, en længsel, et underskud. Men samtidig også noget, der trænger sig på, som en overflod, man giver andre i en form for overskud. Kærligheden er en dobbeltrettet trang: at give og at modtage.”

Hvad er kærlighed forhold?

Når du føler kærlighed, har du lyst til at vende tilbage til de andre aktiviteter og områder i livet: venner, familie, arbejde og studie for eksempel sammen med med din partner. Du har en oplevelse af tryghed og samhørighed med din partner – men på en langt roligere måde, end under forelskelsen.”

Hvilke typer kærlighed findes der?

7 typer kærlighed – hvor mange har du i dit liv?
 1. Eros – den lidenskabelige og kropslige. Eros er den lidenskabelige og seksuelle kærlighed. ...
 2. Philia – den venskabelige. ...
 3. Storge – forældre-barn kærligheden. ...
 4. Agape – næstekærligheden. ...
 5. Ludus – den uforpligtende kærlighed. ...
 6. Pragma – den praktiske. ...
 7. Philautia – selvkærlighed.

Hvornår er en mand forelsket?

Et tegn på at en mand er forelsket er, at han forsøger at have kontakt med dig så ofte som muligt. Når I er sammen, vil han tale til dig og være tæt på dig. Når I ikke er sammen, vil han med stor sandsynlighed skrive til dig ofte – også selvom du ikke nødvendigvis svarer.

Hvad siger Kierkegaard om kærlighed?

Ifølge Kierkegaard er kærligheden det, der opbygger et menneske – giver det mod til at leve sit eget liv. Kærlighedens gerning er derfor det mest afgørende, et menneske kan gøre for et andet. Kærlighed er imidlertid ikke noget, man har og kan give til et andet menneske, for så vil dette menneske jo ikke være sig selv.

Hvad kaldes sanselig kærlighed?

Den uegennyttige kærlighed, der på græsk kaldes agape - og som altså drejer sig om, hvor meget man af kærlighed til den anden vil ofre sig selv og tilsi- desætte hensynet til sig selv for at hjælpe og glæde den anden.